depunere coroane

Ziua Europei, o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa, ce are loc pe data de 9 mai, a fost marcată la Sibiu prin depuneri de coroane.

depunere coroane1

Pentru UE, această zi este de asemenea cunoscută ca Ziua Schuman, comemorând declarația istorică a ministrului de externe francez, Robert Schuman. Declarația Schuman de la 9 mai 1950 a fost o propunere a ministrului francez de externe din acea perioadă, Robert Schuman, de a crea o nouă formă de organizare a statelor Europei, o Comunitate supranațională. În urma experienței celor două războaie mondiale, Franța a recunoscut că unele valori cum ar fi justiția nu pot fi definite doar în contextul aparatului fiecărui stat. Schuman este considerat a fi unul din părinții fondatori ai Uniunii Europene.

depunere coroane3

„Ziua de 9 mai este cunoscută pentru români și ca Ziua Independenței. În 1877 Mihail Kogălniceanu proclamă independența României în fața Adunării Deputaților și astfel România își proclamase oficial independența. Tot astăzi este și Zilei Victoriei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial. La mulți ani, Europa! La mulți ani, europeni!”, spun reprezentanții Prefecturii Sibiu.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns