VIDEO FOTO: Doi ani de la Summitul UE – Ziua în care Sibiul a intrat din nou în istorie

396

Au trecut exact doi ani de la Summit-ul UE de la Sibiu. A fost o zi istorică pentru orașul nostru. O zi în care cei mai puternici oameni din Europa s-au adunat în urbea de pe Cibin. Atunci, președinți, premieri și lideri de la Bruxelles au anunțat, în România, calea pe care va merge Uniunea Europeană pentru viitorii cinci ani.

Vă mai amintiți cum a fost la Sibiu exact acum un an? Galerie foto aici: https://sibiu.news/unandelasummit

Vă mai amintiți cum a fost la Sibiu exact acum un an? Galerie foto aici: https://sibiu.news/unandelasummit Atunci sibienii au avut restricții de mișcare din cu totul alte motive. Cine și-ar fi imaginat că la un an de la momnetul istoric al Summit-ului de la Sibiu, Europa și întreaga omenire întâmpină cea mai mare provocare din ultimii o sută de ani, o pandemie globală care a oprit în loc viața a miliarde de oameni, fără o oferi încă o previziune clară a lumii de după COVID 19.A trecut un an de la ziua în care Sibiul a intrat în istorie. Anul trecut, pe 9 mai, de Ziua Europei, Sibiul era locul de întâlnire al celor mai puternici oameni din Europa. La summitul Uniunii Europene, preşedinţi, premieri şi lideri de la Bruxelles au anunţat, în România, calea pe care va merge Uniunea Europeană pentru viitorii cinci ani. Realitatea însă s-a schimbat. Europa trebuie să își revină acum. Nimeni nu știe cât timp va dura.

Posted by Ora de Sibiu on Saturday, May 9, 2020

De Ziua Europei, 27 de preşedinţi şi premieri au demonstrat, la Sibiu, unitatea Uniunii Europene. Spaţiul comunitar va continua să se reformeze, pentru a le oferi prosperitate şi siguranţă celor 500 de milioane de cetăţeni ai săi. Acesta este mesajul declaraţiei adoptate, în urmă cu doi ani, la summitul de la Sibiu. Au fost prezente în discuţii şi subiectele delicate, precum statul de drept şi spaţiul Schengen.

Foto: Twitter Barend Letys

Au fost momente emoţionante în Piaţa Mare din Sibiu. Oameni de toate vârstele s-au adunat, să îi vadă pe liderii europeni pe care îi ştiau doar de la televizor. Au fost impresionaţi de lejeritatea cu care greii Europei au ales să li se alăture românilor, să le strângă mâna şi să le adreseze cuvinte de suflet.

FOTO: Inquam Photos

Dar ziua a avut şi multe momente amuzante, în special în partea a doua, atunci când liderii europeni au fost luaţi prin surprindere de entuziasmul oamenilor care i-au aşteptat în Piaţa Mare. Momentul fotografiei de familie a fost însoţit de aplauze şi urmat de un concert.

Cine și-ar fi imaginat că, la doi ani de la momnetul istoric al Summit-ului de la Sibiu, Europa și întreaga omenire va întâmpina cea mai mare provocare din ultimii o sută de ani, o pandemie globală care a oprit în loc viața a miliarde de oameni? La mai bine de un an de la debutul pandemiei, situația este, pe alocuri, îmbucurătoare. Au fost deschise centre de vaccinare, s-a dat startul maratoanelor și centrelor drive-thru, iar oamenirea are acum speranța că, prin imunizare, vom reveni la normalitate. 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi