aglomeratie muzeu 4

Duminica este zi de relaxare și, atunci când vremea ține cu noi, este musai să ieșim din case. Așa s-a întâmplat și în acest weekend la Sibiu. Sibienii au ieșit la plimbare prin oraș, iar mulți dintre ei s-au orientat către Muzeul în aer liber și către Grădina Zoologică.

aglomeratie muzeu 1 aglomeratie muzeu 12 aglomeratie muzeu 9

Vremea bună i-a scos pe sibieni din case. Duminică, în zona Muzeului în aer liber din municipiu a fost aglomerat. Toate mașinile erau conduse către oaza de liniște de la marginea orașului.

aglomeratie muzeu 2 aglomeratie muzeu 3 aglomeratie muzeu 5

Duminică, în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, are loc cea de-a patra ediție a Zilei Naționale a Costumului Tradițional din România. În data de 9 mai 2021 intrarea este gratuită în Muzeul în aer liber pentru vizitatorii îmbrăcați în costum popular autentic (femei: ie, poale, șurț și cătrință/ foi, brâu, laibăr sau pieptar; bărbați: cămașă, cioareci sau ițari, brâu, laibăr sau pieptar, clop/ căciulă) avizat de către specialiștii muzeului. Cu prilejul acestui eveniment, în muzeu au loc patru ateliere meșteșugărești de confecționat podoabe tradiționale din metal, opinci și broderie.

Totodată, în această zi, Muzeul Astra organizează un eveniment dedicat gastronomiei maghiare. Este vorba despre Secretele gustului. Gulașul olarului, o activitate culinară în care vizitatorii pot afla ingredientele unui gulaș unguresc, precum și beneficiile gătitului în vase de lut pe vatră deschisă.

aglomeratie muzeu 6 aglomeratie muzeu 7 aglomeratie muzeu 8

Se pare că aceste evenimente i-au atras pe sibienii care au decis să părăsească locuințele și să pășească pe porțile muzeului. Duminică, după orele prânzului, zona dintre Cimitirul Municipal și poarta II a muzeului a fost aglomerată.

În ceea ce privește vremea, și zilele următoare se anunță a fi frumoase. Va fi cald până miercuri inclusiv, iar sibienii se pot bucura de zilele de primăvară.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Lasă un răspuns

  1. Din poze si video se vede foarte clar ca infrastructura Sibiului (carosabil, parcari, pista de biciclete si trotuare) sunt complet depasite. Aviz Primariei.