tesla elon musk

Elon Musk, antreprenorul multimiliardar, a anunțat în cadrul unei emisiuni televizate că are sindromul Asperger. Anunțul a fost făcut la Saturday Night Live, dar a fost contestat de mulți internauți.

Musk, în vârstă de 49 de ani, le-a spus telespectatorilor că este „prima persoană cu Asperger” care este gazda programului.

Cei care suferă de Asperger interpretează mediul în mod diferit față de alte persoane. Este prima dată când Musk vorbește despre starea sa.

Antreprenorul a fost gazda spectacolul – un rol râvnit, care a mai fost ocupat de o serie de vedete printre care Adele, Chris Rock, Ringo Starr și Will Ferrell.

Cu toate acestea, unii oameni i-au pus la îndoială afirmația, pe rețelele de socializare. Aceștia au subliniat că actorul de comedie Dan Aykroyd, care a vorbit public despre experiența sa cu sindromul Tourette și Asperger, a găzduit anterior SNL.

Domnul Musk, care are peste 53 de milioane de adepți pe Twitter, a glumit și despre modul în care el utilizează rețelele sociale. În trecut, s-a confruntat cu critici și chiar amenințări legale de tweet-urile sale.

„Uite, știu că uneori spun sau postez lucruri ciudate, dar așa funcționează creierul meu”, a spus el. “Pentru oricine s-a simțit supărat, vreau doar să spun că am reinventat mașinile electrice și că trimit oameni pe Marte într-o navă rachetă. Crezi că sunt un tip normal?”

Sindromul Asperger este o formă de autism, care presupune comportament repetitiv, vorbire întârziată și vocabular sărac, incapacitatea de a percepe limbajul non-verbal sau incapacitatea de a înțelege ceea ce cred alții.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu