FOTO: Pădurea din Dealul Gușteriței, plină de gunoaie – „E partea nevăzută a Sibiului”

Pădurea din dealul Gușteriței este plină de deșeuri. Un loc ce ar trebui să fie o oază de relaxare pentru cei care fac drumeții la marginea municipiului Sibiu s-a transformat într-o adevărată groapă de gunoi.

Un cititor Ora de Sibiu a trimis, pe adresa redacției, mai multe imagini care descriu felul în care pădurea din dealul Gușteriței a fost acaparată de gunoaie. „Este partea nevăzută a Sibiului”, a spus acesta. Cauciucuri, peturi, sticle, materiale de construcții, scaune de plastic, pungi de plastic, perdele, haine și încălțăminte… Sunt imagini dezolante surprinse la o aruncătură de băț de urbea de pe Cibin.

Sibianul spune că toate aceste deșeuri se află în apropiere de rampa de gunoi și că gardul care o împrejmuiește a fost rupt. „Partea nevăzută a Sibiului, într-o plimbare prin pădurea de pe dealul Gușteriței. Rampa de gunoi, unde s-a făcut un gard degeaba. Împrejurimea rampei de gunoi, cât și în pădure e plin de gunoaie. Lacul acela natural e plin și el”, spune Robert, un cititor care a trimis imaginile pe adresa redacției.

Rampa de gunoi

Printre copacii înverziți și înfloriți, „au răsărit” și gunoaiele, iar în lacul din apropiere plutesc anvelope și recipiente din plastic, care au format un mic baraj pe apă. Frumusețea naturii a fost „contaminată” de mizeria unor persoane fără respect pentru mediu.

Aceasta nu este singura zonă unde sunt depozitate mormane de gunoaie. La finalul lunii aprilie, pe adresa redacției au ajuns mai multe imagini de pe Valea Sevișului. Un adevărat dezastru ecologic și în această zonă. (VEZI IMAGINI DE PE VALEA SEVIȘULUI AICI)

Garda de Mediu i-ar putea sancționa pe nesimțiții care au aruncat gunoaiele în zona verde. Însă să-i găsești pe cei vinovați înseamnă să cauți acul în carul cu fân.

dealul gusteriteideseuri sibiugunoaiegunoaie dealul gusteriteigunoaie sibiupadure dealul gusteriteisibiu azi
Comentarii (2)
Comentează
  • Daniel sibiu

    Montați camere și începeți cu amenzi și confiscarea mașinilor.

  • Mister

    Gusterlend