Începe recensământul agricol la Sibiu – Ține până la finalul lunii iulie

386

Din data de 10 mai a început recensământul agricol în România și, implicit, în toate unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Sibiu. Până la finalul lunii iulie, recenzorii vor colecta datele de la șefii exploatațiilor agricole

„România, ca stat membru al Uniunii Europene, are obligația respectării legislației europene în domeniul statistic, precum și recomandările Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură – FAO, conform cărora fiecare stat membru trebuie să efectueze un recensământ general agricol (RGA) o dată la 10 ani. Recensământul General Agricol (RGA) – runda 2020, se va desfășura în perioada 10 mai – 31 iulie 2021, în toate unitățile administrativ – teritoriale din România”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu.

Colectarea și înregistrarea datelor la recensământ se va realiza de către recenzori, prin interviu față în față, cu șeful exploatației agricole sau cu alte persoane din cadrul acesteia, care pot furniza informațiile solicitate prin intermediul unui chestionar electronic, instalat pe o tabletă.

În județul Sibiu, recenzarea exploatațiilor agricole se va realiza, în toate UAT-urile județului, de către un număr de 268 de recenzori, coordonați de 83 de recenzori șefi și un număr de 164 de recenzori de rezervă.

La nivelul județului Sibiu, la realizarea Recensământului General Agricol – runda 2020 sunt implicate: Instituția Prefectului județul Sibiu, Direcția Județeană de Statistică Sibiu, Direcția pentru Agricultură Județeană Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Direcția Județeană de Telecomunicații Speciale Sibiu, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură Sibiu, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară Sibiu, Primăriile din județul Sibiu.

Rezultatele RGA – runda 2020 vor evidenția schimbările intervenite față de recensământul din anul 2010, referitoare la:

– caracteristicile structurale ale exploatațiilor agricole,

– situația suprafețelor agricole utilizate,

– situația efectivelor de animale, și a adăposturilor pentru animale

– precum și a persoanelor care au lucrat în agricultură.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.