Sibianul Horațiu Drăgan, unul din polițiștii care au refuzat mita de 12.000 de euro

18.120

Horațiu Drăgan este un polițist de 30 de ani din Sibiu. Numele lui a fost vehiculat pentru prima dată în urmă cu trei ani și jumătate, atunci când a fost lovit în plin de un TIR, chiar în timp ce polițistul legitima un șofer pe banda de urgență a autostrăzii A1. Acum, numele său revine, dar de data asta într-un context mai bun: a făcut parte din echipa de polițiști care a refuzat una din cele mai mari mite oferite ”în stradă”- 12.000 de euro.

Agentul principal Horațiu Drăgan este polițist la Brigada Autostrăzi. Duminică făcea echipă cu un coleg pe tronsonul de autostrada A1 din județul Alba. Avea să fie una din cele mai interesante ture, pentru că nu doar că li s-a oferit o mită de 12.000 de euro, dar au refuzat-o.

”Ni s-a dat prin stație în consemn un autoturism, în care ar fi o persoană care a furat 100.000 de euro din Arad. Eu cu colegul eram pe tronsonul din județul Alba, alți doi colegi pe tronsonul din Deva. Ei au identificat mașina, au oprit-o, i-au întrebat pe șofer și pasager dacă are bani , a spus că nu. Cei doi au fost duși la secție, unde am mers și noi. Acolo, la percheziția corporală asupra pasagerului s-au găsit foarte mulți bani”, povestește polițistul.

ȘOFERUL ȘAPĂGAR CARE A OFERIT MITĂ A FOST REȚINUT. VEZI DETALII 

Dar, înainte de control, tuturor celor patru polițiști li se oferise poate cea mai mare sumă, drept mită dată în stradă- 12.000 de euro. ”Înainte de controlul corporal, pasagerul a încercat să ne ofere bani. În mașină, unul din colegii din Hunedoara a reușit să îl înregistreze pe acesta în timp ce spunea că ne dă 12.000 de euro ca să nu spunem că l-am prins. Am anunțat șefii și am urmat pașii în astfel de situații”, spune Horațiu Drăgan.

Sibianul, care lucrează la Brigada Autostrăzi din anul 2016, spune că nici el și niciunul dintre colegii săi nu s-au gândit o secundă să accepte propunerea șoferului. ”Este exclus așa ceva. Să fii polițist înseamnă demnitate și onoare, facem meseria aceasta și apărăm legea. Cum să accepți mită? Am colegi care au denunțat oferirea a 200 de lei, a 500 de lei. Vrem să ne facem meseria corect”, spune Horațiu Drăgan.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (3)