Un bărbat din Moșna cere ajutor – Este invalid și a rămas pe drumuri

2.619

Un bătrânel din Moșna are nevoie de ajutor. Bărbatul în vârstă de 66 de ani este invalid și nu are un acoperiș deasupra capului. În urma unui accident de muncă a rămas fără un braț, neavând posibilitate să muncească. Un om de bună credință l-a adăpostit la el acasă și are grijă să-i ofere o masă caldă, însă nu poate face acest lucru pe termen lung, așa că face apel la bunătatea sibienilor care pot contribui și ajuta.

Mărginean Toader are 66 de ani și este din comuna Moșna, județul Sibiu. Bărbatul a lucrat ca să câștige un ban până în momentul în care a avut o zi cu mare ghinion. În urmă cu 33 de ani, în timp ce lucra ca muncitor necalificat, a suferit un accident de muncă și a rămas fără o mână, fapt care nu i-a mai permis să muncească. Problemele de sănătate sunt multe și grave. Bărbatul a suferit trei preinfarcturi și are probleme cu circulația, deplasându-se cu dificultate.

marginean toader

casa mosna 9

În ultimul timp, bărbatul a fost văzut în Sibiu, stând la tomberoanele de gunoi. Un sibian care l-a văzut de mai multe ori, a decis să-l ia la el acasă și să-i ofere o mâncare caldă.

casa mosna 10

casa mosna 7

”Nu puteam să-l mai văd așa. Mi-a fost milă și l-am luat acasă, măcar să nu doarmă în stradă și să mănânce și el o mâncare caldă. Are nevoie de ajutor. Facem apel către toți oamenii de bună credință care pot să-l ajute să aibă și el o casă, un loc în care să poată locui. Casa pe care o are în Moșna este într-o stare îngrozitoare, nu se poate trăi acolo.”, spune Ionuț, bărbatul care l-a adoptat temporar.

casa mosna 6 casa mosna 5

Domul Toader are doi copii și doi nepoți. Aceștia locuiesc în casa din Moșna, unde nu au condiții decente de trai și îndură foame, sete și frig. Primarul localității spune că bărbatul nu este un om rău și nu are nici patima alcoolului.

casa mosna 3 casa mosna 4

”Nu este un om rău, din ce știu a fost plecat în ultimii ani prin Italia unde câștiga bani din cerșit. Nu a stat prea mult aici în localitate și nu a venit la primărie să ceară ajutor.”, spune primarul localității Moșna, Dumitru Nuțu.

casa mosna 2 casa mosna 1 casa mosna 3

Persoanele care pot și doresc să-l ajute cu alimente, haine, materiale de construcții sau orice altceva, îl pot contacta pe domul Ionuț, bărbatul care-l îngrijește, la numărul: 0723069123

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.