Un bărbat din Moșna cere ajutor – Este invalid și a rămas pe drumuri

Un bătrânel din Moșna are nevoie de ajutor. Bărbatul în vârstă de 66 de ani este invalid și nu are un acoperiș deasupra capului. În urma unui accident de muncă a rămas fără un braț, neavând posibilitate să muncească. Un om de bună credință l-a adăpostit la el acasă și are grijă să-i ofere o masă caldă, însă nu poate face acest lucru pe termen lung, așa că face apel la bunătatea sibienilor care pot contribui și ajuta.

Mărginean Toader are 66 de ani și este din comuna Moșna, județul Sibiu. Bărbatul a lucrat ca să câștige un ban până în momentul în care a avut o zi cu mare ghinion. În urmă cu 33 de ani, în timp ce lucra ca muncitor necalificat, a suferit un accident de muncă și a rămas fără o mână, fapt care nu i-a mai permis să muncească. Problemele de sănătate sunt multe și grave. Bărbatul a suferit trei preinfarcturi și are probleme cu circulația, deplasându-se cu dificultate.

În ultimul timp, bărbatul a fost văzut în Sibiu, stând la tomberoanele de gunoi. Un sibian care l-a văzut de mai multe ori, a decis să-l ia la el acasă și să-i ofere o mâncare caldă.

”Nu puteam să-l mai văd așa. Mi-a fost milă și l-am luat acasă, măcar să nu doarmă în stradă și să mănânce și el o mâncare caldă. Are nevoie de ajutor. Facem apel către toți oamenii de bună credință care pot să-l ajute să aibă și el o casă, un loc în care să poată locui. Casa pe care o are în Moșna este într-o stare îngrozitoare, nu se poate trăi acolo.”, spune Ionuț, bărbatul care l-a adoptat temporar.

Domul Toader are doi copii și doi nepoți. Aceștia locuiesc în casa din Moșna, unde nu au condiții decente de trai și îndură foame, sete și frig. Primarul localității spune că bărbatul nu este un om rău și nu are nici patima alcoolului.

”Nu este un om rău, din ce știu a fost plecat în ultimii ani prin Italia unde câștiga bani din cerșit. Nu a stat prea mult aici în localitate și nu a venit la primărie să ceară ajutor.”, spune primarul localității Moșna, Dumitru Nuțu.

Persoanele care pot și doresc să-l ajute cu alimente, haine, materiale de construcții sau orice altceva, îl pot contacta pe domul Ionuț, bărbatul care-l îngrijește, la numărul: 0723069123

ajutorbatrancasa darapanatainvalidmoşna
Comentarii (0)
Comentează