poza articol 3

Vrei sa gatesti cele mai bune coaste la gratar? Ei bine, suntem aici ca sa te ajutam! Tot ce ai nevoie este o reteta delicioasa (ca cea de mai jos) si un gratar ceramic Big Green Egg (detalii vei afla mai jos). Urmareste acest tutorial video si fii master chef-ul familiei tale:

Cea mai frecventa metoda de gatire a costelor pe Big Green Egg este metoda 3-2-1, aceste cifre reprezentand perioada de timp in raport cu fiecare etapa in parte. Astfel, temperatura joaca un rol important, dar si grosimea costelor, deoarece acestea pot fi gatite in timpi diferiti, nu neaparat metoda 3-2-1, ci pot fi gatite la fel usor si un timp de 1,5 ore, o ora, jumate de ora, s.a.m.d.

poza

Inainte de prezentarea etapelor de gatire, iti vom prezenta toate ingredientele necesare pentru aceasta reteta coaste de porc, accesoriile, timpul de pregatire si preparare.

Pregatire: 15 minute

Preparere: 6 ore

poza1 4

Ingrediente:

4 randuri de coaste

200 ml suc de mere

poza2 6

Sos barbecue la alegere

Amestesc de condimente:

2 linguri boia ardei

1 lingura piper rosu

3 linguri de zahar brun

1 lingura praf de ceapa

2 linguri sare de mare

1 lingura piper negru

2 lingurite de usturoi pudra

1 lingurita praf de mustar

Accesorii:

Aschii din lemn de Hickory

Tava dreptunghiulara pentru scurs

ConvEGGtor – deflector ceramic

Suport de coaste

poza3 4

Toate etapele necesare de gatire:

Etapa I:

Glisati regulatorul de aer din partea de jos a bazei ceramice Big Green Egg in pozitie deschisa, aprindeti carbunele din Big Green Egg cu trei aprinzatoare de foc. Capacul este lasat deschis pentru aproximativ 12 minute, si inmuiati o mana de aschii de lemn Hickory in apa. Intre timp va ocupati de coaste, indepartati pielea de pe partea goala a coastelor, introducand un cutit subtire intre piele si coasta, astfel eliberati pielea si o trageti cu mana. Se repeta acelasi lucru si la celelalte coaste.

Etapa II:

Toate ingredientele pentru sos se amesteca, si se presara peste ambele parti ale coastelor, masand usor! Aschiile de lemn umede sunt presarate pe carbunele incins. Se aseaza convEGGtor-ul si se pozitioneaza tava de picurare rectangulara pe deflector (la fel cum se face dimensionare cos fum inox la un sistem termic). Ulterior se aseaza si grilajul in EGG, dar si suportul de coaste. Se aranjeaza coastele pe suport si se inchide capul EGG-ului. Afumati si gatiti coastele timp de 3 ore la o temperatura de 125 grade, inchizand regulatorul de aer inferior  la cativa centrimetri si inchinzand capacul superior la cativa milimetri.

poza3b

Etapa III:

Scoateti coastele din EGG si asezati o coasta cu carnea voluminoasa in jos, pe o bucata mare de folie de aluminiu. Pentru aceata operatiune trebuie sa folositi un tip de folie mai groasa/robusta. Se toarna un sfert din sucul de mere si se adauga a doua coasta, dupa care continutati sa turnati aceasi cantitate de sus de mere si infasurati coastele. Se repeta aceasi operatiune si pentru cele doua coaste ramase. Daca te-ai bucurat de oferta de semineuri electrice de interior, este vremea sa te bucuri si de o sesiune de gatit exterior pe Big Green Egg!

Etapa IV:

In final, se pun pachetele de coaste una langa alta pe gratar, inchideti capacul si lasati coastele sa se gateasca timp de doua ore. Dupa cele 2 ore luati pachetele din interior si indepartati cu atentie folia. Se toarna sosul de barbecue din plin peste carne, si puneti coastele cu carnea in sus pe gratar, inchideti capacul si lasati sa se gateasca timp de o ora. Daca doriti sa serviti la final impreuna cu coastele si cartofii dulci, acestia se aseaza la marginea gratarului.

Se iau coastele si cartofii dulci prajiti (daca i-ati pus) din interior si turnati din nou pe coaste sosul barbecue. Rezultatul este magnific (la fel cum seminee comanesti sunt magnifici in judetul lor!)

Va dorim “POFTA BUNA”!

poza4 2

Daca doresti sa pregatesti si tu niste coaste de porc la gratar delcioase, dar nu ai pe ce sa le gatesti, arunca o privire pe site-ul celor de la seminee lemne PEFOC.ro la sectiunea GRATARE!

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns