contrabanda tigari

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova au efectuat, miercuri, 32 de percheziţii, în 15 judeţe din România, printre care și Sibiu, la locuințele unor persoane bănuite de contrabandă cu țigări.

Perchezițiile au avut loc în județele Prahova, Ilfov, Dâmboviţa, Argeş, Ialomiţa, Alba, Arad, Neamţ, Maramureş, Sibiu, Gorj, Teleorman, Giurgiu, Cluj şi Bihor şi în Bucureşti, la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi comercializat sau deţinut în mod ilicit tutun de fumat. 9 mandate de aducere au fost puse în executare.

Contrabandă cu tutun – Anunțuri pe rețelele de socializare

Din cercetări a reieşit că, începând cu luna februarie 2021, până în prezent, mai multe persoane, domiciliate în judeţele Prahova, Ilfov şi Bucureşti, ar fi desfăşurat activităţi de prelucrare şi comercializare în mod ilicit a tutunului de fumat, prin intermediul anunţurilor postate pe reţelele de socializare. Persoanele bănuite, în perioada menţionată, ar fi efectuat, zilnic, diverse tranzacţii de preluare sau comercializare a tutunului de fumat.

Acţiunea s-a desfăşurat cu participarea a peste 100 de poliţişti din cadrul inspectoratelor judeţene de poliţie Prahova, Ilfov, Argeş, Ialomiţa, Alba, Arad, Neamţ, Maramureş, Sibiu, Gorj, Teleorman, Giurgiu, Cluj şi Bihor. La activitate, au participat şi poliţişti ai serviciilor pentru acţiuni speciale din Prahova şi Ialomiţa.

Prejudiciu de 110.000 de lei

În urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate mijloace materiale de probă, respectiv: înscrisuri, echipamente electronice şi telefoane mobile, precum şi 18,2 kg. de tutun mărunţit. Prejudiciul estimat produs bugetului general consolidat prin faptele ce fac obiectul cauzei penale este de 110.000 de lei.

Cercetările continuă, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns