nunți, botezuri și mese festive fără restricții - dacă toți participanții sunt vaccinați

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că nunțile, botezurile și mesele festive organizate în aer liber nu vor mai fi restricționate de la 1 iunie. Există desigur o condiție: organizatorul garantează că toți cei prezenți sunt vaccinați.

„În interior vom avea câteva relaxări, care încep majoritatea din 1 iunie, când va crește capacitatea de cazare, de de servire în restaurante și așa mai departe. Sunt multe măsuri, ele vor fi prelucrate de Comitetul Național și vor fi toate aduse la cunoștința publicului. Câteva detalii: avem nunți, botezuri, mese festive unde pot participa în exterior, deci în aer liber, începând cu 1 iunie maximum 70 persoane. Nunți, botezuri, mese festive, în interior, maxim 50 persoane de la 1 iunie”, transmite Klaus Iohannis.

CITIȚI ȘI: Iohannis: „Fără mască în exterior și fără restricții noaptea din 15 mai”

El precizează că numărul paricipanților va crește etapizat, de la 1 iulie și de la 1 august.
„De la 1 iulie numărul crește, de la 1 august numărul crește. Dar, iar aici este foarte important, dacă organizatorul garantează că toate persoanele care participă sunt vaccinate se renunță la restricționarea numărului de participanți. Deci, mai concret, dacă pe 15 iulie cineva dorește să organizeze o nuntă într-un spațiu închis în interior și garantează că toți participanții sunt vaccinați nu se mai aplică restricționarea la un număr de 70 de persoane”, adaugă șeful statului.

CITIȚI ȘI: Iohannis, optimist – ”Este foarte probabil ca anul școlar să se încheie cu toți elevii în școală”

Președintele spune că situația va fi similară în cazul evenimenteor sportive.
„Similar la sălile de sport numărul de participanți este restricționat, dar dacă organizatorul, managerul sălii garantează că toate persoanele sunt vaccinate, numărul de participanți poate să crească. Aceste măsuri sunt gândite să ne protejeze, să ne reluăm viață normală și încurajează vaccinarea”, conchide Iohannis.

Ultima oră

Comentariul meu