drum de legatura turnisor strand

Șoferii sibieni vor putea ajunge mai repede din Ștrand în Turnișor peste cel puțin 8 luni. Atât este prevăzut a dura realizarea drumului care va străbate zona Câmpșor, fără a include lunile de iarnă, când nu se va putea lucra. Drumul va fi unul modern, iluminat, iar bicicliștii vor putea circula în siguranță pe aici.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost semnat deja de reprezentanții Primăriei.

Cum va arăta această nouă cale de circulație:

 Drumul va avea peste 1 km lungime și 2 benzi de circulație, câte una pentru fiecare sens de mers
 Vor fi amenajate piste pentru biciclete separate de calea auto și de trotuare
 Iluminatul public va fi asigurat prin corpuri de iluminat cu LED, ecoeficiente
 La intersecția cu calea ferată se va crea o trecere la nivel, cu sistem automatizat de gestionare
 Se va amenaja o rețea de canalizare pluvială

Termenul de finalizare a lucrărilor este de 8 luni, fără a include lunile de iarnă în care nu se poate lucra. Investiția din bugetul local se ridică la 9,14 milioane de lei.

“Concretizăm și acest proiect care va crește mobilitatea și va contribui la scăderea volumului de trafic pe șoseaua Alba Iulia și pe str. Maramureșului. După ce finalizăm și lucrările de modernizare a cartierului Ștrand, toată această zonă va fi mai funcțională și mai bine conectată cu restul orașului.”, spune Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Drumul se va conecta cu noul pod peste Cibin aflat în construcție în dreptul străzii Rozmarinului. Lucrările sunt avansate aici, până în prezent amenajându-se malurile în aval și structura de rezistență a podului, inclusiv placa de beton. În următoarea perioadă se va lucra la trotuare în care se va instala canalizația metropolitană, la hidroizolație și la structura superioară a acestuia.

Comentariul meu

Lasă un răspuns