Se strică vremea – Ploi și vânt toată săptămâna viitoare

Meteorologii nu au vești prea bune pentru săptămâna viitoare. Va ploua în marea majoritate a țării și în majoritatea timpului. Iar despre temperaturi ridicate și cer senin se poate vorbi abia în weekend-ul viitor.

„În Capitală este posibil să vorbim despre instabilitate atmosferică accentuată. Dacă ieri am înregistrat 27 de grade Celsius, astăzi nu înregistrăm decât 21 de grade în București. Cel mai cald este în Moldova, 24 de grade la Iași”, a spus meteorologul Elena Mateescu la Digi24.

„Și pe litoral, câteva reprize de ploaie, dar nu la cote comparabile cu cele din partea de vest, centru și nord a țării, acolo unde fenomenele de instabilitate atmosferică accentuată vor caracteriza practic toată săptămâna viitoare. Discutăm de cantități de precipitații ce pot depăși, în special în partea de nord-vest, nord, precum și în zonele de munte și submontane, 15-20 de litri pe metru pătrat, izolat chiar 30-35 de litri pe metru pătrat. Dar intensificările de vânt vor fi susținute în zonele înalte”, a mai spus directorul general al ANM.

Săptămâna următoare va fi sub influența unui câmp de presiune scăzută, datorită căruia va ploua mai ales în Banat, Crișana, Transilvania și jumătatea nordică a Moldovei. Temperaturile vor fi mai scăzute decât săptămâna aceasta, în cea mai mare parte a țării. Maximele vor ajunge la 22-23 de grade Celsius

„Se pare că mai ferită de precipitații va fi zona de sud-est a țării, în special Dobrogea, iar în rest vor fi ploi, intensificări ale vântului, cu aspect de vijelie, izolat căderi de grindină”, a spus Mateescu.

În zona de nord-est a țării rămâne crescut pericolul de inundații, din cauza ploilor abundente.

Ploi sunt așteptate și în București săptămâna viitoare, mai ales după-amiaza și noaptea. Temperaturile maxime nu vor depăși 24-25 de grade Celsius.

Începând din weekend, o masă de aer cald va ajunge deasupra României, aducând, mai ales în partea de sud-est a țării, cu temperaturi maxime de 27-28 de grade Celsius.

ploi abundentetemperaturi scazutevreme rea
Comentarii (0)
Comentează