sibiu piata mare primarie

Perioada de depunere a proiectelor pe Agenda Culturală s-a încheiat. Era de așteptat ca odată cu relaxarea măsurilor Primăria Sibiu să primească mai multe propuneri de organizare de evenimente culturale decât anul trecut, când pandemia era în toi. Dar, anul acesta s-au depus mai puține proiecte. nici fondurile alocate nu sunt la fel de ”consistente” ca anul trecut.

Anul trecut, pe Agenda Culturală au fost depuse 157 de proiecte. Dintre acestea 104 au fost aprobate pentru finanțare după evaluarea comisiei de specialitate. ”Proiectele depuse au fost aprobate pe 2 categorii. În prima categorie au fost aprobate 20 proiecte de tipul expozițiilor, proiectelor editoriale, realizarea de filme, etc, care s-au putut desfășura, nefiind restricționate de măsurile de protecție împotriva COVID. În cea de-a doua categorie au fost aprobate 84 proiecte, în cazul acestora operatorii având obligația să le redepună într-un format adaptat contextului epidemiologic și măsurilor în vigoare la data desfășurării”, explică Mirela Gligore, purtător de cuvânt al Primăriei Sibiu.

Anul acesta însă, s-au depus mai puține proiecte, mai exact 116. Comisia de specialitate a început deja evaluarea lor pentru a se stabili care vor primi finanțare, în funcție de punctajul obținut. Și fondurile alocate finanțării sunt mai mici față de anul trecut. ”Suma alocată în 2020 din bugetul local pentru finanțarea Agendei Culturale a fost de 7 milioane lei. În 2021 a fost alocată o sumă de 6,5 milioane de lei, ținând cont de suma efectiv cheltuită anul trecut pe proiectele desfășurate și având în vedere faptul că încă sunt în vigoare restricții cu privire la desfășurarea evenimentelor culturale”, spune Mirela Gligore.

Comentariul meu

Lasă un răspuns