Proiect de ordonanță pentru anularea Măsurii 3 pentru granturi de investiții

Măsura 3 – granturi de investiții va fi anulată, iar sumele vor fi realocate către Măsura 2, urmând ca Măsura 3 să fie ulterior relansată cu sume provenite din REACT – EU.

Este vorba de un proiect de ordonanță de urgență elaborat de Ministerul Fondurilor și Investițiilor Europene, citat de economedia.ro. Pentru Măsura 3 trcererile se vor depune din nou când aceasta va fi relansată cu alte fonduri.

„Schimbările preconizate urmăresc anularea în forma actuală a Măsurii 3 pentru a permite realocarea sumelor de la Măsura 3 la Măsura 2 pentru satisfacerea tuturor cererilor de finanțare eligibile depuse în acest moment, inclusiv cu sumele provenite din REACT-EU. De asemenea, Măsura 3 va fi relansată cu sume provenite din REACT – EU. Beneficiarii care au depus cereri de finanțare în cadrul Măsurii 3, care va fi anulată, nu vor fi restricționați prin criterii de eligibilitate să își redepună aplicația în vederea obținerii de granturi”, arată proiectul de ordonanță al Ministerului Investițiilor.

În cadrul Măsurii 3 au fost depuse 27.736 cereri. Potrivit Ministerului Proiectelor Europene, din cauza inexistenței unor criterii clare de departajare, peste 80% dintre proiecte au primit punctajul maxim (100 din 100), ceea ce depășește alocarea financiară aferentă acestei măsuri (207.091.094 euro FEDR, conform POC).

granturi investitiimasura 3
Comentarii (0)
Comentează