gradinita 16 sibiu
Sursa: Facebook

Un copil de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 16 din municipiul Sibiu a fost depistat cu coronavirus. Fiindcă acesta nu a mai venit la cursuri de zece zile, colegii lui pot veni în continuare fizic la ore.

Peste 3.000 de elevi din Mediaș se întorc de miercuri la cursuri. Aici rata de infectare a scăzut din nou sun 1. În schimb, elevii din Orlat și Marpod fac din nou cursuri online de miercuri.

„Având în vedere HOTĂRÂREA nr. 49 din 19.05.2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu privind aprobarea scenariilor în cazul unităţilor de învăţământ din judeţul Sibiu, anexele 1 și 2, începând cu data de 26.05.2021, un număr de 3.267 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-ului Mediaș se întorc la cursuri. De asemenea, un număr 154 elevi din unitățile de învățământ ce aparțin U.A.T.-urilor Orlat și Marpod se întorc în învățământul online”, spune Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al IȘJ Sibiu.

În urma acestei hotărâri s-au stabilit următoarele scenarii:

– scenariul 2 (rata de incidență peste 1 la mie): 47 de unități de învățământ din U.A.T.-urile: Sadu, Cârțișoara, Poiana Sibiului, Slimnic, Poplaca, Șeica Mică, Porumbacu de Jos, Ludoș, Copșa Mică, Miercurea Sibiului, Orlat, Roșia, Cristian și Marpod – preșcolarii, elevii din ciclul primar, clasele a VIII-a, a XII-a, a XI-a învățământ profesional, ultimul an al școlilor postliceale și cei din învățământul special se vor prezenta la școală cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie;

– scenariul 1 (rata de incidență cel mult egală cu 1 la mie): 307 de unități de învățământ din restul U.A.T-urilor – toți preșcolarii și elevii vor merge fizic la școală.;

„Astăzi a fost raportat un caz de îmbolnăvire COVID la un preșcolar de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 16 Sibiu, dar cursurile nu au fost suspendate la grupă deoarece preșcolarul nu a frecventat activitățile în ultimele 10 zile, conform deciziei DSP Sibiu”, mai spune Dincă.

Astfel, de la debutul semestrului II al anului școlar 2020-2021 (luni, 08.02.2021), un număr de 134 cadre didactice (69 au desfășurat ore față în față) și 135 preșcolari și elevi (90 dintre ei au participat la cursuri) au fost depistați pozitivi la virusul SARS-CoV-2.

Drept urmare mâine, 26.05.2021, în județul Sibiu un număr de 4 646 elevi (7,18%) vor desfășura orele în sistem online.

 

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.