Prefectura Sibiu organizează un maraton pentru vaccinarea populației dacă vremea va fi frumoasă

2.061

Interesul sibienilor pentru vaccinare a scăzut în ultima perioadă. Maratoanele din weekend-ul trecut, de la Muzeul Brukenthal și Shopping City nu au avut succesul scontat. Prefectul județului, împreună cu instituțiile implicate în campania de vaccinare caută soluții pentru a crește din nou interesul pentru imunizare. Ideile vechi le vor ”reambala”, dar spun că oricine are o propunere, este acceptată.

Maratonul de vaccinare de la Sala Thalia a fost un succes, la fel ca primele zile de funcționare a centrului drive through din parcarea 90. Dar, pe măsură ce timpul a trecut și măsurile s-au relaxat, interesul sibienilor, dar și al românilor, în general, pentru vaccinare, a scăzut.

Pentru a atrage din nou oamenii către vaccinare, prefectul județului Sibiu spune că sunt în plan mai multe campanii. ”Trebuie să venim cu ceva nou, în toată țara este un interes scăzut. Dorim să organizăm un nou maraton, să îl legăm cumva de ieșirile în aer liber, dar să vedem cum va fi vremea în acest final de săptămână. Împreună cu Inspectoratul Școlar și cu DSP dorim să începem o campanie în licee pentru elevii de peste 16 ani și tot cu DSP-ul cu Consiliul Județean, să mergem prin sate și comune, la ușile oamenilor, poate așa, mergând în fața cetățenilor să creștem dorința de vaccinare”, spune prefectul Mircea Crețu.

Cât despre idei noi, prefectul apelează la sibienii cu inițiativă. ”Acceptăm orice propunere ce înseamnă creșterea dorinței de vaccinare, indiferent de unde vine. Cine are o idee, o acceptăm, să ne-o transmită”, spune Mircea Crețu.

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.