Percheziții la contrabandiști de țigări – Doi câini dresați aduși de la Sibiu special pentru operațiune

2.020

Doi câini dresați au fost duși joi dimineață din Sibiu la Pitești, pentru a îi ajuta pe poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş care au efectuat şapte percheziţii domiciliare în municipiul Piteşti, la locuinţele unor persoane bănuite de contrabandă cu ţigări, cinci suspecţi fiind reţinuţi.

Potrivit unui comunicat transmis joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Argeş, descinderile au avut loc în ziua precedentă, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.
„Din cercetări a reieşit că, în perioada decembrie 2020 – mai 2021, cei în cauză ar fi deţinut, preluat, transportat şi comercializat ţigări nefiscalizate pe raza municipiului Piteşti. În urma percheziţiilor au fost descoperite şi ridicate 1.000 de ţigarete, precum şi alte mijloace de probă”, se precizează în comunicat.
Conform aceleiaşi surse, şapte persoane au fost conduse la audieri, fiind dispusă reţinerea pe bază de ordonanţă, pentru 24 de ore, în cazul a cinci bărbaţi. În cursul zilei de joi, aceştia vor fi prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.
Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul IGPR, precum şi al Centrului Chinologic „Dr. Andrei Greblea” Sibiu, fiind folosiţi doi câini specializaţi în detectarea de tutun. La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul Serviciului Criminalistic Argeş, precum şi luptători din cadrul Serviciului Acţiuni Speciale Argeş.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi