restrictii coronavirus anglia
Foto Shutterstock

Doin cauza creșterii rapide a infecțiilor cu noua tulpină COVID-19 din India, Marea Britanie trece din zona galbenă în zona roșie de la 1 iunie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat trecerea Marii Britanii din zona galbena în zona roșie, începând cu data de 1 iunie din cauza creșterii rapide a infecțiilor datorate unor variante de virus, în special cu B.1.617.2. (o variantă identificată pentru prima dată în India)

Potrivit hotărârii CNSU, se instituie carantina, pentru o perioadă de 14 zile, pentru cetățenii străini și apatrizi care sosesc în România din țările terțe, indiferent de zona în care este încadrată țara din care sosesc, cu anumite excepții.

Se va aplica și condiționarea intrării în România în funcție de statusul vaccinal, întrucât în lista verde figurează state terțe pentru care situația infecțiilor COVID nu este pe deplin cunoscută la nivel internațional

Exceptarea de la măsura carantinei instituite se face cu privire la persoanele contact direct ale unei persoane confirmate pentru cele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare contactului.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu