”Faust” se joacă din nou cu spectatori – Pe 12 iunie

446

Reprezentațiile ”Faust” se reiau la Fabrica de cultură începând din 12 iunie. Cei care nu pot ajunge la Sibiu pot vedea piesa regizată de Silviu Purcărete și online, pe Scena Digitală.

„Sperăm din toată inima ca să putem din 12 iunie, să venim în faţa publicului cu formula nouă de spectacol „Faust”. Sunt câteva înlocuiri, sunt Margarete care sunt noi, De asemenea, corul uriaş al spectacolului este în mare majoritate schimbat, vor apărea studenţii noştri. Domnul Silviu Purcărete va veni special pentru ca să putem să repetăm la Fabrica de Cultură, aşteptăm şi musafiri importanţi de la Guvern. (…) Cred eu că cel mai important lucru este că putem să reluăm şi putem să filmăm spectacolul în aşa fel încât el să devină o piesă de patrimoniu, să-l putem să-l includem pe Scena Digitală şi să facem evenimente speciale împreună cu „Faust”, împreună cu „Călătoriile lui Gulliver”, pe care le reluăm de asemenea şi împreună cu „Prinţesa deocheată (n.r. Povestea prinţesei deocheate”) pentru spaţiul kabuki pe care îl vom relua tot în perioada următoare”, a spus Constantin Chiriac.

Premiată de UNITER, Scena Digitală a fost lansată în iulie 2020 şi aduce lunar, iubitorilor de arte ale spectacolului peste 30 de spectacole de teatru, teatru-film şi filme ale teatrului sibian.

„Cu o istorie de peste 10 ani, spectacolul „Faust” este cea mai cunoscută producţie de teatru din Sibiu. Anual, peste 9.000 de spectatori, din toată ţara şi din străinătate, vin la Sibiu pentru întâlnirea cu spectacolul care a rescris istoria teatrului în România”, potrivit teatrului sibian.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi