UPU 1

Au început lucrările de extindere a Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean Sibiu. Clădirea se va mări cu 300 metri pătrați la parter și cu un etaj tehnic de 51 metri pătrați. În plus, sibienii care trebuie investigați cu ajutorul computerului tomograf nu vor mai fi plimbați cu targa sau în căruciorul cu rotile până la aparatul din Secția Radiologie a spitalului, situată în clădirea Maternității, ci vor avea parte de această investigație chiar în Urgență, care va fi dotată cu un CT performant. Valoarea lucrărilor se ridică la 8.471.493,40 lei cu TVA.

Consiliul Județean Sibiu anunță că a fost emis în data de 20 mai 2021 ordinul de începere a lucrărilor pentru modernizarea și extinderea Unității de Primiri Urgențe, investiție care se realizează în cadrul proiectului „Modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu”, finanțat din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020.

Constructorul are la dispoziție 11 luni pentru finalizarea lucrărilor (sfârșitul lunii aprilie 2022), în condițiile în care graficul de lucrări nu va fi afectat de un nou val pandemic.UPU 3

Ce lucrări vor fi efectuate

Printre principalele lucrări care vor fi efectuate se numără: realizarea un spațiu de tip garaj pentru salvare, în imediata apropiere a accesului principal în unitate; amenajarea de alei carosabile pentru ambulanță, alei pietonale, parcări și spații verzi; realizarea/reabilitarea grupurilor sanitare pentru medici, pacienți și pentru sala de așteptare, dar și a unui grup sanitar pentru persoanele cu dizabilități; modernizarea registraturii UPU. De asemenea, va fi amenajată o cameră pentru pacienții decedați, o cameră de decontaminare, o boxă pentru colectarea deșeurilor și igienizarea tărgilor, precum și un spațiu generos pentru computerul tomograf, cameră tehnică computer tomograf, cameră de comandă și cameră de resuscitare. În cadrul proiectului se vor achiziționa și echipamente pentru instalațiile de ventilație. UPU 2

”Avem în prezent patru șantiere deschise la Spitalul Județean: Neurologia, Radiologia, Dermato-venerologia și, iată, de câteva zile și Urgența. Ne dorim ca și prin această investiție începută la UPU să oferim sibienilor un acces ușor, în condiții confortabile, la serviciile medicale de urgență, pentru care adresabilitatea este una foarte mare. Totodată, prin dotarea Urgenței cu un CT performant, se va reuși o diagnosticare rapidă și o reducere a timpului petrecut de un pacient la Urgență. În scurt timp, vom demara o altă investiție la Spitalul nou (Maternitate) în vederea reabilitării termice a clădirii, care, la fel, va fi finanțată din fondurile europene pe care le-am atras cu echipa din Consiliul Județean Sibiu”, a precizat Daniela Cîmpean, președintele CJ Sibiu.

Contractul de achiziție publică de lucrări (proiectare, execuție și dotări) nr.2646/18.02.2020 a fost încheiat cu Asocierea TOTAL NSA AG CONSTRUCT SRL, PRO HART GROUP și ALLBIZZ SRL, reprezentată prin lider de asociere TOTAL NSA AG CONSTRUCT SRL, iar valoarea lui se ridică la 8.471.493,40 lei cu TVA, din care suma plătită pentru computerul tomograf este de 1.428.000 lei cu TVA.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns