Imagini impresionante de pe autostrada Sibiu – Boița. Viaductul peste Valea Tălmăcelului prinde contur

2.149

Noi imagini impresionante de pe autostrada A1 Sibiu – Piteși, viitorul lot Sibiu – Boița. Se lucrează intens, la fel ca în ultimul an de când au început efectiv lucrările. Muncitorii fac mari progrese în zona viaductului de peste Valea Tălmăcelului.

Progresul se vede cu ochiul liber pe lotul autostrăzii A1, Sibiu – Boița. Mereu este un adevărat furnicar pe șantier, activitatea fiind intensă. Imaginile realizate de Ioan Adrian Gica, publicate pe canalul său de YouTube, vorbesc de la sine.

video

Imaginile au fost realizate în data de 27 mai 2021, în zona viaductului de pe Valea Tălmăcelului, la kilometrul 12. Chiar dacă în unele zile condițiile meteo au fost nefavorabile, lucrările la acest viaduct au continuat.

„Pentru viaductul de la Km12, elevațiile pilelor sunt aproape finalizate. Constructorul a început realizarea tablierului. Se lucrează pe două zone. Pe zona centrală a tablierului, care se realizează în sistem cantilever, execuția a început de pe pila din axul 40, tablierul 1 unde s-a încheiat cu succes prima etapă de betonare. Se lucrează la tablierul 1 și pe capătul dinspre Boița unde eșafodajul necesar realizării tablierului este montat în proporție de 60%”, se arată în descrierea videoclipului.

Construcția primilor treisprezece kilometri ai autostrăzii Sibiu – Pitești a început anul trecut la finalul lunii martie.

Contractul de proiectare și execuție pentru Lotul 1 (km 0+000 – km 13+170), Secțiunea 1, Sibiu – Boița, cu o valoare de 612.647.863,28 lei, fără TVA, a fost semnat în data de 14 aprilie 2019, între CNAIR și Compania Porr Construct SRL. Durata contractului este de 168 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 36 de luni perioada de execuție a lucrărilor și 120 de luni perioada de garanție.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi