Pui de urs rănit, salvat de pe Transfăgărășan

454

Un pui de urs rănit a fost recuperat, duminică, în urma intervenţiei jandarmilor şi a paznicilor de vânătoare din zona DN 7C – Transfăgărăşan.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Argeş, intervenţia a avut loc în zona Piscu Negru.

„Prin intermediul unui apel la numărul unic de urgenţă 112, jandarmii au fost alertaţi despre faptul că pe marginea şoselei se află un pui de urs care pare rănit şi nu mişcă. După ce au ajuns la locul indicat de către apelant, au identificat puiul de urs şi au solicitat prezenţa paznicului de vânătoare şi a unui reprezentant DSVSA Argeş, pentru a analiza starea de sănătate a animalului”, se arată în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, animalul prezenta fracturi la picioarele din spate, suferite cel mai probabil în urma unei căzături de pe versant.

„A fost luată decizia ca puiul de urs să fie transportat la Curtea de Argeş, unde va fi predat reprezentanţilor Gărzii de Mediu pentru a fi îngrijit, iar când starea de sănătate îi va permite, acesta va fi redat mediului său natural”, precizează IJJ Argeş.

Sursa: Agerpres

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi