sibiu cluj

Autostrada Sibiu- Cluj, completă, ar trebui dată în folosință până la finalul anului. Se lucrează la lotul 2, de la Sebeș la Turda. Dar, pe anumite porțiuni nu s-a pus nici măcar primul strat de asfalt și asta din cauza faptului că fabrica nu ține pasul.

Cele mai noi imagini din dronă publicate sâmbătă de utilizatorul Radu Ignat arată că, în continuare, pe cel mai lung tronson de autostradă în execuţie din România mai sunt zone unde se lucrează la terasamente şi pasaje (n.r pasajul Teiuş peste magistrala de cale ferată), dar şi segmente pe care nu s-a turnat nici măcar primul strat de asfalt din cele trei necesare, scrie economedia.ro

Stadiul fizic al proiectului este 85%, iar cel financiar 75%. De altfel, potrivit surselor Economedia, capacitatea antreprenorului de a produce cantitatea zilnică de asfalt pentru aşternerea îmbrăcăminţii rutiere rămâne principala problemă pe şantier. Practic, cele trei staţii de asfalt lucrează cu sincope şi nu pot asigura 3.000 de tone de asfalt pe zi, necesare pentru a asigura deschiderea şoselei de mare viteză (la începutul anului estimarea CNAIR era luna iunie, acum a prelugit pentru octombrie).

Pe de altă parte, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă îşi exprima speranţa că, prin schimbarea conducerii companiei, lucrările vor fi reluate la capacitatea normală, primind şi asigurări în acest sens, potrivit celor mai recente declaraţii.

O altă problemă pe acest şantier este alunecarea de teren de la Oiejdea unde constructorul trebuie să execute soluţia tehnică de consolidare.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns