Turcan: „Vom avea o explozie a numărului de pensionari până în 2030”

3.076

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, luni seara, că până în anul 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari, cu aproximativ 1,8 milioane mai mulți.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, luni seara, la Antena 3, că în urma „boom-ului de natalitate care a avut loc între 1966 și 1969”, când a crescut numărul de nou-născuți cu aproximativ 1,8 milioane de copii, urmează o explozie a numărului de pensionari.

„Până în anul 2030 urmează să avem o explozie a numărului de pensionari cu aproximativ 1,8 milioane de pensionari. Acestora li se adaugă aproximativ pensionarii care ies oricum la pensie. Deci, dacă nu facem nimic, sistemul de pensii din România este pe punctul să se prăbușească”, a spus Turcan.

Ministrul a mai spus că măsurile care se vor lua reprezintă deopotrivă un angajament pentru sustenabilitatea sistemului, dar și de moralitate față de 5 milioane de oameni, care sunt și în continuare victime ale unor inechități, erori legislative sau modificări legislative.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.