copii
foto: arhivă

De Ziua națională a adopției, în județul Sibiu se lansează în premieră Campania de promovare a adopției.

“SALVAT PRIN ADOPȚIE” este mesajul campaniei care arată că, DA, adopția este pentru copil dar salvează și pe toată lumea în jurul ei, oferă posibilitatea copilului de a se bucura de copilărie, dă un sens parinților adoptatori și dă posibilitatea comunitatilor de a fi solidare cu cei mai vulnerabili dintre membrii lor. Vrem să subliniem, astfel, impactul pozitiv al adopției asupra tuturor factorilor implicați în proces: părinți, frați, bunici, familie, școală, comunitate.

video

Această campanie își propune ca informațiile despre adopție să devină accesibile publicului, sa nu mai reprezinte un subiect tabu, să înlăture miturile sau ideile preconcepute despre acest subiect, evidențiind că tot ce contează este să crești un copil fericit, să te bucuri de dragostea pe care o primești și o poți oferi.

În cadrul campaniei vor fi prezentate povești de adopție, de iubire și altruism ale unor  oameni minunați care au acordat speranța și o familie copiilor care își doreau cel mai mult acest lucru.

“Este o campanie în cadrul căreia invităm întreaga comunitate să contribuie pentru că fiecare poate face ceva. Pana acum ni s-au alăturat autorități publice cu atribuții în domeniul protecției copilului, artiști, actori, jurnaliști, preoți, ONG-uri etc. pentru ca împreună să putem găsi o familie fiecărui copil.” a declarat directorul adjunct al DGASPC Sibiu, Olimpia Indrieș.

Campania debutează în parcul Tineretului din Sibiu, ora 13,30 unde va așteptăm pentru a trimite spre cer dorința cea mai mare o oricărui copil, de a avea o familie, prin lansarea cate unui balon cu heliu pentru fiecare copil adoptabil din județul Sibiu, în speranța că în curând visul lor se va împlini.

Campania este organizată de către DGASPC Sibiu împreună cu Alianța România Fără Orfani cu sprijinul Autoritatea Națională pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, copii și adopții.

Comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.