VIDEO – Dezastru la FC Hermannstadt – Sibiul a retrogradat în liga 2

7.687

FC Hermannstadt a pierdut cu 1-2 cu CS Mioveni în returul barajului pentru menținerea în liga 1 de fotbal. Sibienii au retrogradat în liga 2 după trei ani petrecuți în prima divizie.

Meciul disputat la Mediaș a început cum nu se poate mai prost pentru echipa lui Eugen Beza. Dâlbea a luat două cartonașe galbene în mai puțin de cinci minute, iar FC Hermannstadt a jucat în inferioritate încă din minutul 6.
Oaspeții nu au știut însă să profite de avantaj, ba mai mult au evoluat modest în primul mitan. FC Hermannstadt a atacat și a reușit să deschidă scorul prin Yazalde, atacantul sibian șutând imparabil din 12 metri.

video

Mioveniul a cerut penalty la un henț făcut în suprafața de pedeapsă de un fundaș al Sibiului, dar arbitrul a considerat că Belu nu a lovit mingea cu mâna.
Mioveniul a reușit golul egalării în minutul 70, printr-un șut deviat de la marginea careului mare, la primul șut pe spațiul porții.
Sibiul a rămas în nouă jucători după ce portarul Cristiano a luat si el cartonaș rosu.

Argeșenii au marcat golul victoriei în prelungiri, prin Panait.
Fc Hermannstadt retrogradează astfel după trei sezoane petrecute în liga 1.
CS Mioveni și Hermannstadt s-au mai întâlnit de patru ori în meciuri oficiale. În sezonul 2017-2018 de Liga 2, în tur, la Mioveni, a fost 1-1, iar în retur, la Sibiu, gazdele se impuneau cu 2-1. În 2019, cele două echipe s-au întâlnit în Cupa României, în faza „optimilor”.
La Mioveni, Hermannstadt a câștigat cu 2-0. În retur, cele două formații au terminat la egalitate. De precizat că în sezonul 2017-2018, pe banca sibienilor se afla nimeni altul decât antrenorul din prezent al argeșenilor, Alexandru Pelici, iar în echipă se regăseau Ștefan Blănaru și Ionuț Rădescu, ambii acum la Mioveni.

Mioveni a rupt „blestemul”!
FC Hermannstadt, din postura de echipă de Liga 1, a mai jucat baraj de menținere în 2019, când a trecut de divizionara secundă U Cluj (2-0 la Cluj, 0-1 la Sibiu). CS Mioveni, ca echipă venită din eșalonul secund, a pierdut un baraj de promovare în Liga 1 chiar vara trecută.
Nu a putut să treacă de Chindia. CS Mioveni a capitulat în deplasare, la Ploiești, 0-2, iar pe teren propriu a înregistrat doar o remiză, 1-1. Nici celelalte echipe din L2 care au disputat astfel de baraje în trecut, din 2016, când a fost introdusă această regulă, nu au reușit promovarea. CS Mioveni izbutește astfel o premieră!

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (3)