FOTO: Subsolul unui bloc din complexul Avantgarden inundat – Se întâmplă la fiecare ploaie

4.763

Locatarii unui bloc din cadrul complexului rezidențial Avantgarden au o mare problemă: subsolul imobilului este inundat de fiecare dată când plouă.

Situația nu este de ieri de azi, ci de luni bune. Problema a apărut din cauza unei greșeli care s-a produs când s-a construit blocul. Locatarii spun că inițial a fost săpată fundația ca pentru două etaje la subsol, iar acum, la fiecare ploaie, subsolul este inundat. Pe lângă pagubele materiale pe care le suportă locatarii care dețin boxe acolo și au rămas cu anumite obiecte sau produse deteriorate, există și o serie de riscuri care pot produce efecte mult mai grave pe viitor. Infiltrația apei în pereți aduce consecințe negative. Pereții riscă să se degradeze din cauza petelor de umezeală, poate apărea mucegai și igrasie și crește umezeala aerului care afectează sănătatea locatarilor. De asemenea, sub influența unui mare risc se află și structura de rezistență a clădirii.

Nenumărate sesizări, dar fără răspuns

Locatarii au semnalat problema în nenumărate rânduri, dar nu au reușit rezolvarea ei. Firma care se ocupă de administrarea clădirilor vine și scoate apa, iar la următoarea ploaie, subsolul se transformă din nou în lac.

 

Vezi explicațiile constructorului AICI

”Mai mulți vecini s-au adresat în legătură cu această problemă constructorului. Din câte știu, problema este știută dar este prea costisitor ca să repare acum ce este acolo, așa că ei doar vin și scot apa după ce plouă. Mulți avem boxe acolo în care depozităm anumite lucruri, iar multe lucruri sunt distruse de apă. Este considerat un cartier rezidențial dar ne confruntăm cu probleme mai grave decât cei din blocurile vechi. Deși plătim sume foarte mari lunar pentru întreținerea și administrarea blocului, suntem un cartier abandonat.”, spune un locatar din bloc.

 

 

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi