spital upu

O femeie îi acuză pe medicii de la Unitatea de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Județean Sibiu că i-ar fi tratat mama într-un mod inadecvat și, fiindcă nu s-au îngrijit de ea, aceasta „a murit cu zile”. Femeia spune că mama sa a ajuns la Urgențe în cursul zilei de joi și nu a fost băgată în seamă de medici. Deși avea dureri mari, aceasta n-ar fi primit niciun calmant și, după prea multe ore de agonie și chinuri, a murit.

Mitroiu Ana avea 79 de ani și locuia în Rășinari. În dimineața zilei de joi, s-a simțit rău, având dureri în zona abdominală, astfel că fiica ei a dus-o la spital. Prima dată au ajuns la Cisnădie, iar după câteva ore au plecat la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Sibiu. Femeia spune că au ajuns aici la ora 14:00 și până la ora 20:00 mama sa a fost abandonată pe holurile spitalului.

„Am ajuns la Sibiu pentru că a avut o eventrație abdominală, nu a mai mâncat și avea dureri foarte mari în zona abdominală. Noi nu am știut despre ce e vorba. Medicii zic că a avut o hernie ștrangulată care s-a declanșat prea repede. În urmă cu doi ani, ea a fost operată fiindcă a avut cancer la stomac. A evoluat bine, fără nicio altă problemă. În urmă cu trei săptămâni, i-am făcut un CT (n.red.: computer tomograf) și a ieșit că are metastază hepatică unică. Nu era nimic foarte grav, nimic care să îi poată cauza decesul așa brusc. Pe atunci i s-a spus că nu trebuie decât să ia un analgezic zilnic. Nimic mai mult. (…) De la ora 10 dimineața ne-am plimbat între Cisnădie și Sibiu. A durat cinci ore să iasă analizele și alte cinci ore să primit rezultatul unui CT. În tot acest timp, mama a rămas pe holuri, neajutorată”, povestește femeia.

„Mama a murit din cauza lor”

Fiica îndoliată face acuzații grave la adresa Spitalului Județean. Aceasta spune că din cauza medicilor de la Urgențe, mama ei a murit „cu zile”. Aceasta consideră că personalul medical nu a făcut nimic pentru a o ține în viață.

„Mama mea a murit din cauza lor. Au lăsat-o să moară cu zile. A stat ore în șir pe hol, pe scaun, cu mâna la cap. Avea diaree, vomă, nu i-au pus nicio perfuzie, nu i-au dat niciun calmant. Mă doare sufletul când mă gândesc prin ce a trecut. A avut dureri de la 5 dimineața până azi (n.red.: de joi până vineri). A murit azi la ora 8. Cum să te lase așa ca pe un animal? A făcut pe ea fiindcă nu putea să se ridice să meargă la toaletă. I-am pus eu un pampers, am schimbat-o acolo în spital. Abia la ora 12 noaptea au dus-o într-un salon. Ne-au zis că are hernie ștrangulată și că o duc pe Chirurgie II. După a fost dusă la ATI să o o opereze. Au dus-o pe scaun, cu capul întors, fără semne vitale…”, spune femeia.

„Nu a băgat-o nimeni în seamă”

În timp ce mama sa se afla pe holurile Urgenței, femeia a așteptat afară, în curtea spitalului. Și-ar fi dorit să intre înăuntru să vorbească cu ea, să vorbească cu medicii, să o ajute într-un fel, dar, din cauza situației epidemiologice actuale, nu s-a putut. Aceasta povestește că le vedea pe asistentele medicale cum treceau pe lângă mama sa fără să le intereseze de starea ei.

„În chinurile în care a murit mama nu doresc nimănui să moară. Trebuia să o las acasă, astăzi trăia. Mii și sute de angajați care nu fac nimic. A murit cu zile din cauza lor. Nu au băgat-o în seamă, treceau pe holuri pe lângă ea. Am încercat să vorbesc cu asistenta de la Urgențe, să o rog să mă lase să intru cu mama, i-am zis că sunt vaccinată, că m-am testat pentru Covid în urmă cu două zile, dar mi-a zis că nu se poate. Asistentele treceau și nu o vedeau cât îi e de rău”, mai spune aceasta.

Din spusele femeii, Mitroiu Ana nu avea grave probleme de sănătate care să îi provoace decesul atât de brusc. Aceasta dă vină pe medici că nu au îngrijit-o. „Ei scornesc că a avut probleme cardiace, ceea nu e adevărat. Eu i-am făcut analizele acum trei săptămâni. Nu avea tensiune, lua un singur medicament la două zile pentru tensiune. La analize am aflat că are metastază hepatică unică, dar repet, nu era nimic care să îi scurteze astfel zilele. I s-a spus să ia un analgezic zilnic și atât. Nu m-am dus cu ea la spital fiindcă nu a avut probleme”, mai spune aceasta.

Ora de Sibiu a făcut o solicitare către reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu. Reprezentanții spun că vor veni cu răspunsuri după ce vor analiza situația.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns