elevi curtea scolii
foto: arhivă

Inspectorul Școlar al Municipiului București a fost demis de Ministrul Educației după ce a declarat că ”a fost o joacă„ faptul că un elev din capitală a sărit de la etajul 1 al școlii în care învăța.

Informaţia a fost confirmată vineri, pentru AGERPRES, de ministrul Cîmpeanu.

Potrivit ministrului, decizia a fost luată în urma unei declaraţii a inspectorului general referitoare la un elev de la o şcoală din Bucureşti care ar fi sărit de la etajul I al unităţii de învăţământ.

„Este un incident dramatic. Este un lucru care, aşa cum am spus, se adăugă pierderilor educaţionale. Sunt pierderi în plan emoţional, chiar şi psihic. Este nevoie mai mult decât oricând de empatie, de înţelegere şi de responsabilitate şi din păcate inspectorul general de Bucureşti, prin acea declaraţie „a fost o simplă joacă”, atunci când se aruncă un elev de la fereastra etajului unu nu este o joacă obişnuită. Este nevoie de responsabilitate. (…) Un astfel de gest nu poate fi catalogat drept o joacă obişnuită. (…) Îmi pare rău că un coleg a făcut această declaraţie. Măsurile au fost corelate cu gravitatea declaraţiei, în opinia mea”, a declarat ministrul Educaţiei, la Digi 24.

Presa a relatat vineri că un elev de la o şcoală din sectorul 4 al Capitalei a sărit de la etajul I al şcolii la care învăţa.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns