ursi balea lac

Lipsa vadului turistic în această perioadă a dus la apariția unei ursoaice cu 3 pui în zona Bâlea. Serviciul Salvamont Sibiu recomandă turiștilor să-și fac simțită prezența când sunt pe traseele turistice, pentru a evita întâlnirea cu ursoaica.

Mai mulți urși trec zilnic pe la Cabana Bâlea Lac. Vin la cafea, se amuză turiștii care îi filmează în timp ce se foiesc în jurul cabanei.

„Bâlea Lac, Salvamont Sibiu și formația locală de urși! Primii oaspeți la cafea la Salvamont Bâlea”, scrie pe pagina de Facebook a Salvamont Sibiu.

Probleme mai mari sunt în localitățile montane din județul Vrancea. Autoritățile locale spun că urșii intră în gospodării în fiecare noapte în căutarea hranei și că animalele nu se mai sperie de zgomotele făcute de oameni.

„În fiecare zi „urșii noștri” continuă să intre în grădinile și gospodăriile sovejenilor. În seara aceasta, în timp ce montam petarde cu aprindere programată lângă padurea de deasupra Dragosloveniului, pe Rucăreni un ursuleț dădea spectacol într-o grădină. Zilele viitoare, alături de Jandarmerie și Ocolul Silvic vom intensifica acțiunile de hăituire și îndepărtare. Rugăm pe această cale pe cetățenii comunei să nu arunce resturi menajere și alimente în apropierea locuințelor sau în spatele grădinilor. Ele sunt o sursă de hrană pentru animalele sălbatice, o invitație adresată acestora”, au anunțat reprezentanții Primăriei Soveja.

Probleme sunt și în celelalte zone ale țării deoarece numărul urșilor a crescut foarte mult, iar animalele coboară de pe munte și ies din pădure în căutarea hranei.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Join the Conversation

1 Commentariu

Comentariu

  1. ce invazie? invazia oamenilor in natura? defrisari masive? de ce prezentati mereu ursii ca si animale invadatoare si nu aratati mai bine faptul ca mediul lor natural a fost distrus, ca padurile s au taiat, ca ursii nu mai gasesc hrana necesara supravietuirii in padurile care nu mai exista?