brukenthal
Sursa foto: Via Transilvanica

Primăria Micăsasa anunță marcarea traseului Via Transilvanica și stadiul lucrărilor de punere în siguranță a Castelului Brukenthal

Primăria Micăsasa vă invită sâmbătă, 5 iunie, începând cu ora 12:00, în centrul localității cu ocazia inaugurării bornei cu portretul lui „Samuel von Brukenthal’’ care marchează traseul realizat de către Via Transilvanica din kilometru în kilometru, comuna Micăsasa fiind momentan ultima localitate din traseul cu o lungime de 800 km. Borna a fost realizată cu sprijinul Ambulanței pentru Monumente – Transilvania Sud.

Tot în această perioadă, Primăria Micăsasa, în parteneriat cu Ambulanța pentru Monumente – Transilvania Sud și Asociația Tășuleasa Social – Via Transilvanica lucrează la punerea în siguranță a Castelului Brukenthal din Micăsasa, monument istoric de clasă A. Intervenția constă în demontarea, trierea și redispunerea țiglelor, înlocuirea laților degradați, decolmatarea jgheaburilor și completarea părților inferioare ale burlanelor.

Castelul Brukentahl AmbulantapentruMonumente ViaTransilvanica

„Castelul Brukenthal este un simbol al comunității dar și al copilăriei pentru cei mai mulți dintre noi, deoarece până în anul 2001 Castelul Brukenthal a găzduit școala. M-am implicat să nu mai să lăsăm lucrurile în paragină și să facem treabă și prin această intervenție de punere în siguranță de urgență suntem cu un pas mai aproape de a reda farmecul de odinioară acestui monument istoric, mai ales că anul acesta se împlinesc 300 de ani de la nașterea baronului Samuel von Brukenthal. Restaurarea castelului este una din prioritățile noastre și avem în vedere obținerea de fonduri nerambursabile pentru asta. Clădirea are un potențial turistic uriaș, iar comunitatea și județul Sibiu au doar de câștigat”, a declarat Timotei Păcurar, primarul comunei Micăsasa.

În ultima săptămână s-au alăturat efortului comun de punere în siguranță a castelului, zece voluntari Via Transilvanica în frunte cu Tibi Ușeriu, omul care a câștigat de două ori cea mai grea cursă de anduranță la poli și fratele său, Alin Ușeriu, fondatorul Tășuleasa Social. De asemenea, atât Primăria Micăsasa, cât și localnici sprijină aceste lucrări cu materialele necesare. Cazarea și mâncarea pentru cei 34 de voluntari sunt asigurate de către localnici pe toată perioada lucrărilor.

Sâmbătă poate fi vizitat șantierul, iar echipamentul de protecție necesar pentru accesul pe șantier va fi pus la dispoziție de către organizatori.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns