autostrada sibiu deva

Zona Aciliu din autostrada Sibiu- Deva a fost una cu probleme încă de la inaugurare. Deși au fost semnalate probleme, șeful CNAIR de atunci, Narcis Neaga, a forțat darea în folosință. după numai un an a fost închisă pentru reparații care au durat un an.

Lotul trei al autostrăzii Sebeș-Deva, între Sălişte şi Cunţa, a fost inaugurat cu mare pompă de Victor Ponta şi Ioan Rus, în noiembrie 2014. Fostul Director al CNAIR Narcis Neaga a forțat deschiderea autostrăzii pentru ca Ponta să se poată mândri, în campanie electorală pentru președinția României, cu inaugurarea unor kilometri de autostradă, scrie newsweek.ro

Neaga a deschis autostrada ignorând un document oficial care arăta că pe o porțiune există zeci de nereguli care trebuie remediate. Şeful CNADNR de la acea vreme, Narcis Neaga, a spus iniţial că sunt nişte crăpături minore. Dar vina a purtat-o exclusiv Narcis Neaga care a decis deschiderea în totalitate a autostrăzii Sibiu-Orăştie, înaintea alegerilor prezidenţiale din noiembrie 2014, pentru a-i face pe plac lui Victor Ponta.

YouTube video

Autostrada a fost închisă în decembrie 2015 după apariția unor crăpături în asfalt. Reparațiile au fost făcute de CNAIR și au durat până în 2016.

Zona viaductului Aciliu din Autostrada Deva – Sibiu, prăbușită în 2015.
Pe 24 decembrie 2015, Narcis Neaga a fost reținut de DNA în dosarul privind autostrada Sibiu-Orăştie, în care era acuzat de abuz în serviciu. Neaga a scăpat de acuzațiile DNA după ce Parlamentul a dezincriminat parțial abuzul în serviciu.

În octombrie 2016, lotul 3 a fost redeschis.

De-a lungul vremii, pe aceeași porțiune de drum au fost semnalate o serie de probleme.

autostrada prabusita

În octombrie 2019, s-a semnalat că Lotul 3 al Autostrăzii Deva – Sibiu înregistrează probleme importante în zona Aciliu unde carosabilul s-a lăsat cu 7 centimetri pe ambele benzi.

autostrada prabusita aciliu

Anul trecut, o altă filmare arăta că zona din apropierea autostrăzii nu era întreținută corespunzător.

În cursul zilei de ieri a apărut o nouă înregistrare video intitulată „ Situație zone cu alunecări Dealul Bucium, Debleul Aciliu, Valea Spurcată” dar și comentariile acide ale unor cunoscători.

„Mă mir cum de mai rezistă autostrada în acel punct, cu atâtea șanțuri de scurgere colmatate și mă mir de ce CNAIR-ul nu reface acea zonă cu probleme”.

„Trebuiau să stabilizeze zona prin plantarea unei păduri de salcâm”.

„Covorul asfaltic este atat de peticit ca parca ar fi un drum de pe timpul lui Ceausescu unde doar s-au astupat gropile!”

viaduct zona aciliu

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Comentariu