Activist pentru protecția mediul – ’’Motivul prăbușirii Cascadei Bigăr a fost intervenția omului’’

5.629

Mircea Jumanca, activist pentru protecția mediului, care este și ghid de turism, a afirmat luni seară că motivul prăbușirii Cascadei Bigăr a fost intervenția omului.

Mircea Jumanca a explicat, pentru Deutsche Welle, că motivul prăbușirii Cascadei Biger este intervenția omului în circuitul apei.
VEZI AICI VIDEO CU CASCADA BIGĂR PRĂBUȘITĂ
„Travertinul, roca din care este formată acea cascadă, este un calcar care se depune constant odată cu trecerea apei dulci. Dar apa din izbucul care alimenta cascada a fost deviată pentru o păstrăvărie, astfel că roca nu a mai avut parte de necesarul ei natural”, a precizat Jumanca.
Activistul de mediu a precizat că a observat fisuri în corpul cascadei în ultimii doi ani.
Cascada Bigăr din Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița s-a prăbușit luni, în jurul orei 18.00, din cauze naturale, a anunțat Romsilva.
„Avem, din păcate, și o veste neplăcută. Cascada Bigăr, unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, s-a prăbușit astăzi din cauze naturale”, a anunțat luni pe Facebbok Regia Națională a Pădurilor Romsilva.
Reprezentanții regiei susțin că travertinul și mușchii care s-au acumulat în timp au crescut în dimensiuni și greutate, iar luni cascada a cedat sub propria greutate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi