Lufthansa AIS

Începând cu 1 iulie 2021, Lufthansa va relua frecvența zilnică a zborurilor Sibiu – Munchen urmând ca în programul de operare aferent sezonului de iarnă 2021 să atingă un nivel de 12 frecvențe săptămânale. Lucrul acesta nu vine însă gratis. Consiliul Județean dă companiei germane, ca ajutor de stat, câte 1,3 euro per pasager.

Consiliul Județean Sibiu și Deutsche Lufthansa AG au încheiat, zilele acestea, contractul de acordare a ajutorului financiar în baza Schemei de ajutor de stat pentru susținerea activității companiilor aeriene în contextul crizei economice generate de pandemia COVID–19, autorizată de Compania Europeană prin Decizia nr. SA59156, emisă la 20.11.2020.
Compania aeriană Deutsche Lufthansa AG a fost prima companie care a accesat această măsură de sprijin ca urmare a publicării anunțului de către Consiliul Județean Sibiu. Cei de la Consiliul Județean Sibiu spun că obiectivul principal al acestei scheme este acela de restabilire graduală a cererii în ceea ce privește relansarea traficului la și de la Aeroportul Internațional Sibiu, precum și de a minimiza impactul economic resimțit puternic de către industria aviatică provocat de pandemia COVID-19.
În cazul companiei Lufthansa, aceasta și-a asumat o capacitate de operare la și de la Aeroportul Internațional Sibiu de 65% față de capacitatea alocată în anul 2019 și va primi câte 1,3 Euro pentru fiecare din cele 101.160 de locuri pentru o perioadă de 12 luni consecutive, începând cu data de 1 iulie.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu

Lasă un răspuns