Peste 150 de persoane s-au vaccinat la Muzeul în Aer Liber în weekend-ul trecut

1.292

Nu mai puțin de 153 de oameni s-au vaccinat anti-COVID-19 la maratonul desfăşurat la Muzeul în Aer Liber, în perioada 4-5 iunie. Aceștia au beneficiat astfel de acces gratuit în muzeu, acolo unde în aceeiași perioadă s-au înregistrat 3.910 vizitatori.

Reprezentanţii Muzeului ASTRA, cel mai mare muzeu în aer liber din ţară, au informat, luni, că în cadrul maratonului desfăşurat sub deviza „Sibiul revine la normal! Pune umărul! Vaccinează-te!”, serurile au fost administrate de către medicii de la Centrul de Vaccinare din Şelimbăr. Persoanele care s-au vaccinat la Muzeul ASTRA au avut de ales între doze Pfizer şi vaccinul Johnson&Johnson, toate asigurate de către Direcţia de Sănătate Publică Sibiu.
Toţi cei care s-au vaccinat la maratonul de vaccinare organizat la Muzeul ASTRA au beneficiat de intrare gratuită în muzeu în ziua în care le-a fost administrat vaccinul. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judeţean Sibiu împreună cu Muzeul ASTRA, Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, Prefectura Judeţului Sibiu, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţe Sibiu, STS şi Primăria Şelimbăr.
De asemenea, în paralel cu maratonul de vaccinare, la Muzeul ASTRA au mai fost organizate şi alte manifestări care au avut succes la public – un maraton gastronomic, unul meşteşugăresc şi altul artistic. În weekend au avut loc demonstraţii culinare, în care au fost degustate peste 500 de porţii de tocană şi ciorbă de oaie la ceaun, 300 de scrumbii afumate / marinate, 250 de porţii de ciorbă de peşte lipovenească şi 20 de litri de sirop de muguri de brad, toate preparate la ceaun.
De asemenea, trei meşteri tradiţionali (Adrian Coman, Andrei Buda şi Camelia Szekely) au confecţionat opinci, podoabe din metal şi săpunuri naturale, într-o serie de ateliere meşteşugăreşti care au dat startul activităţilor programate pentru Ziua Universală a Iei din acest an.
Toate evenimentele din programul Muzeului ASTRA sunt organizate în conformitate cu normele sanitare recomandate de autorităţi pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi