Atenționare de călătorie pentru Grecia – Important pentru turiștii români

10.583

MAE transmite o nouă atenționare pentru turiștii români care intenționează să călătorească în Grecia. Funcționarii publici din această țară vor organiza, joi, o grevă generală de 24 de ore, fiind afectate mai multe sectoare, printre care și transportul public în comun. Românii sunt sfătuiți să evite deplasările neesențiale în zonele centrale din Atena.

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află sau care intenționează să călătorească în Grecia că Administrația Națională elenă a Funcționarilor Publici și Confederația Generală a Lucrătorilor din Grecia au anunțat organizarea unei greve generale, cu o durată de 24 de ore, începând în data de 10 iunie 2021, scrie Digi24.

Vor fi afectate mai multe sectoare, printre care și transportul public în comun (cu excepția celui aerian). Nu vor circula mijloacele de transport pe calea ferată (trenurile la nivel național, trenul electric ISAP – Linia 1 care asigură accesul la aeroportul internațional din Atena), vasele de transport călători (feribot, cursele locale interinsulare etc), troleibuzele, tramvaiul și metroul din Atena (liniile 2 si 3 – către aeroportul internațional).

Circulația autobuzelor din Atena se va desfășura doar în intervalul orar 09:00-21:00.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă românilor să evite deplasările neesențiale în intervalul menționat în zonele centrale ale capitalei elene, existând riscul apariției unor proteste/manifestări stradale.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi