VIDEO: Imagini noi de la cea mai așteptată autostradă din România – Ritm alert pe lotul Sibiu – Boița

4.155

Un pasionat de infrastructură a realizat o filmare pe șantierul lotului 1 din cea mai așteptată autostradă din România. Este vorba despre lotul Sibiu – Boița, acolo unde după puțin peste un an de la startul oficial, lucrările au ajuns la 40%.

Imaginile au fost surprinse din dronă pe şantierul Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti. Acestea arată o mobilizare bună a constructorului Porr din Austria care lucrează pe cei 13 kilometri dintre Sibiu şi Boiţa, singurul lot în execuţie, scrie economedia.ro.

La puţin peste un an de la startul oficial al lucrărilor de execuţie, antreprenorul a ajuns la un stadiu fizic de 40%, potrivit rapoartelor Companiei de Drumuri, lotul dintre Sibiu şi Boiţa având toate şansele de deschidere la finalul anului viitor.

Luna trecută, responsabilul de proiect din partea CNAIR, inginerul Cristea Robert, anunţa o mobilizare de aproximativ 100 de drumari pe şantier şi posibilitatea să existe un schimb de noapte odată cu venirea verii.

„Când va fi nevoie vom suplimenta efectivul de muncitori pe șantier. Ne gândim chiar la un schimb de noapte deoarece ne dorim și sigur vom reuși să fim în timp cu această lucrare. Avem sprijin din toate părțile și facem tot posibilul să ne încadrăm în timp”, explica inginerul CNAIR.

Pe traseul dintre Sibiu şi Boiţa sunt 27 de structuri, poduri şi pasaje, cel mai important fiind viaductul de la Tălmăcel. Contractul pentru proiectarea şi construirea primului lot al Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti a fost semnat în primăvara anului 2019 pentru 613 milioane lei, iar termenul de realizare este de 36 de luni.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.