Percheziții în biroul primarului din Iași – Este suspectat de corupție

414

Joi dimineața, un echipaj format din procurori, ofițeri judiciari și jandarmi a intrat în sediul Primăriei Iași, prezentând un mandat de percheziție. Primarul este suspectat de corupție

Subiectul anchetei DNA București îl reprezintă schimbul de terenuri realizat în 2019 de Primăria Iași cu doi oameni de afaceri care dețineau o suprafață în coasta Cimitirului „Eternitatea”, scrie reporteris.ro. Ei au primit la schimb 3.000 de metri pătrați în cartierul Cicoarei. Schimbul de terenuri a trecut de patru ori prin Consiliul Local până a fost votat. În acest moment, Mihai Chirica a sosit la birou. Tot alaiul de la DNA București a intrat în cabinetul acestuia. Vom reveni cu menționarea faptelor care fac obiectul acestei descinderi.

Ca răspuns la solicitările formulate de reprezentanți ai mass media, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție, în cursul anului 2019.

În cursul zilei de 10 iunie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 11 locații situate pe raza județului Iași, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei. Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi