Container plin cu zeci de mii de prezervative contrafăcute confiscat în portul Constanța

1.309

Aproape 50.000 de seturi de prezervative contrafăcute au fost descoperite de inspectorii vamali din Constanța într-un container sosit din China. Acestea urmau să ajungă la o firmă din Afumați.

Vameșii au reţinut 48.900 seturi de prezervative, din care 48.540 erau nedeclarate.
De asemenea, au fost reținute peste 460.000 de baterii susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mărci cunoscute, din care peste 70.000 erau nedeclarate.
Prezervativele și bateriile, despre care există suspiciunea că ar contrafăcute, precum și bunurile nedeclarate au o valoare totală de aproximativ 1.626.800 lei și au fost găsite în urma unui control făcut asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în comuna Afumați, județul Ilfov.
Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost vândute la preţul produselor originale, ar fi depășit 1,6 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă transmis de ANAF.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Alte subiecte de interes
1 Comentariu
  1. Octavian scrie

    De ce nu publica ANAF numele importatorului si cum urmeaza sa continue procedurile legale dupa confiscare: amenda , obligare la plata cheltuielilor cu eventuala distrugere, depozitare etc.

Lasă un răspuns

Adresa ta nu va fi publicată

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Primește știrile zilei seara pe email
Abonează-te și îți trimitem în fiecare seara un email cu știrile zilei de pe Ora de Sibiu
Renunți oricând. Nu vom folosi adresa ta in scopuri de marketing pentru terți fără acordul tău.