Container plin cu zeci de mii de prezervative contrafăcute confiscat în portul Constanța

Aproape 50.000 de seturi de prezervative contrafăcute au fost descoperite de inspectorii vamali din Constanța într-un container sosit din China. Acestea urmau să ajungă la o firmă din Afumați.

Vameșii au reţinut 48.900 seturi de prezervative, din care 48.540 erau nedeclarate.
De asemenea, au fost reținute peste 460.000 de baterii susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală pentru mărci cunoscute, din care peste 70.000 erau nedeclarate.
Prezervativele și bateriile, despre care există suspiciunea că ar contrafăcute, precum și bunurile nedeclarate au o valoare totală de aproximativ 1.626.800 lei și au fost găsite în urma unui control făcut asupra unui container sosit din China pentru o societate comercială cu sediul în comuna Afumați, județul Ilfov.
Valoarea totală a acestora, dacă ar fi fost vândute la preţul produselor originale, ar fi depășit 1,6 milioane de lei, potrivit unui comunicat de presă transmis de ANAF.

chinacontainerprezervative contrafacuteromania
Comentarii (1)
Comentează
  • Octavian

    De ce nu publica ANAF numele importatorului si cum urmeaza sa continue procedurile legale dupa confiscare: amenda , obligare la plata cheltuielilor cu eventuala distrugere, depozitare etc.