FOTO Restaurantul emblemă al Sibiului, readus la viață – ”Bolta Rece” refăcut din temelii

19.263

Unul dintre cele mai populare localuri ale Sibiului de altă data se pregătește pentru relansare sub un concept inovator, unic în România. Este vorba despre celebrul local Bolta Rece din Parcul Sub Arini.

Proiectul tip gourmet food market va reuni sub ”bolta” cu o istorie de peste 160 de ani, patru bucătării diferite, care se adresează deopotrivă sibienilor și turiștilor. Capacitatea restaurantului va fi generoasă. La parter, unde este și zona self-service, vor fi 232 locuri în interior și 92 locuri la terasă. Etajul, care este destinat evenimentelor private și servirii a la carte, va avea 48 de locuri în interior și 44 la terasă. De asemenea, clienții vor putea beneficia și de o parcare subterană.

”Obiectivul nostru este ca fiecare persoană, indiferent de vârstă, venit sau preferință culinară, să își găsească la Bolta Rece un gust bun și o experiență plăcută de petrecere a timpului liber.”, a declarat pentru Ora de Sibiu arhitectul Victor Grosu.

Restaurante, patiserie, cafenea și stații de take-away

Cu un concept inedit, noua locație de top aduce și combină mai multe bucătării și stiluri, potrivite pentru gustul fiecăruia. La parter, bucătăria centrală va deservi patru bucătării deschise, fiecare cu punctul propriu de servire. În aripa stângă va fi o bucătărie deschisă cu meniu pe bază de carne și una cu specific pescăresc. Acestea vor avea un spațiu comun de luat masa. Aripa dreaptă va găzdui o patiserie-cafenea și o bucătărie pe bază de pizza și paste, cu o zonă de mese comună. Toate cele patru restaurante din cadrul Bolta Rece vor avea stații de take-away accesibile din parc. Cele două aripi vor fi conectate de un bar central. La etaj, va fi un spațiu destinat evenimentelor private și o terasă cu vedere superbă către parc. Întregul proiect este gândit pentru a menține oaspeții conectați cu parcul Sub Arini. Suprafața vitrată generoasă oferă vedere spre parc din interior, iar o mare parte din geamuri se deschid astfel încât întregul spațiu devine ca o terasă.

Concept nou, aceeași denumire

Deși este complet reinterpretat și actualizat, restaurantul-emblemă al Sibiului va păstra aceeași denumire, știută de toți sibienii și turiștii care obișnuiesc să viziteze orașul.

”Am considerat important să păstrăm denumirea acestui simbol al orașului, un loc care a născut o mulțime de amintiri pentru sibieni și pe care l-au așteptat atât de mult să fie readus în mijlocul vieții sociale.”, a mai spus Victor Grosu.

Lucrările vor fi finalizate în 2022

Din cauza pandemiei, lucrările au fost devansate cu un an. Acestea au demarat în primăvara anului 2021, iar finalizarea lor este estimată în toamna anului 2022.

 

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)