Sibiancă înșelată pe OLX – Au mințit-o că lucrează la o firmă de construcții și i-au cerut avans

4.137

Trei bărbați din București și Teleorman au fost reținuți de polițiștii sibieni fiind cercetați pentru înșelăciune și complicitate la înșelăciune. Aceștia au postat anunțuri pe platforma de vânzare online OLX în care s-au dat drept reprezentanți ai unei firme de materiale de construcții și au preluat comenzi pentru care au solicitat plata în avans. O sibiancă a căzut în plasa lor.

„La data de 10 iunie a.c., polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul I.P.J. Sibiu au reținut trei bărbați, cercetați penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune, respectiv complicitate la înșelăciune. În fapt, doi bărbați, în vârstă de 21 de ani, respectiv 31 de ani, domiciliați în județul Teleorman, respectiv în municipiul București, sunt bănuiți că, folosindu-se de o platformă on-line de vânzare – cumpărare, ar fi postat anunțuri prin care pretindeau că reprezintă o firmă de materiale de construcții și ar fi preluat comenzi pentru care era solicitată plata în avans, încasând astfel ilicit diverse sume de bani”, informează Elena Welter, purtătorul de cuvânt al IPJ Sibiu.

Sibiancă țepuită în martie 2020 – A achitat un avans de 10.225 de lei

La începutul lunii martie 2020, o sibiancă a achitat în contul primit de la pretinșii reprezentanți ai firmei de construcții suma de 10.225 de lei, sumă restituită de unitatea bancară. Ulterior, însă, în urma discuției purtate telefonic cu unul dintre așa – zișii reprezentanți ai firmei, a achitat din nou suma în cauză într-un alt cont, fiind invocate anumite probleme tehnice în legătură cu primul cont bancar indicat, fără ca femeia să primească produsele comandate.
Astfel, în urma activităților investigativ – operative desfășurate de către polițiștii sibieni, presupușii autori ai faptei au fost identificați, conturându-se suspiciunea rezonabilă că cei doi ar fi fost sprijiniți de un complice, în vârstă de 39 de ani, din municipiul București, care ar fi avut rolul de a determina terțe persoane să deschidă conturi bancare în numele celor trei.

Față de cele trei persoane s-a luat măsura reținerii 24 de ore pe bază de ordonanță, urmând a fi prezentate unității de parchet competente pentru aplicarea unei măsuri preventive.
Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Investigații Criminale, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, în vederea identificării și documentării întregii activități infracționale a celor trei bărbați.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)