cîțu, după întâlnirea cu preoții din sibiu - ”vor să se implice în vaccinare”
Foto - Mediafax

După întâlnirea cu reprezentanții cultelor religioase din Sibiu, Premierul Florin Cîțu a spus că discuția a fost foarte bună, iar preoții vor să se implice în campania de vaccinare.

„Astăzi am avut o întâlnire cu reprezentanții cultelor religioase din Sibiu, recunoscute la nivel național. Avem nevoie de sprijinul lor pentru campania de vaccinare. Discuția a fost foarte bună, aici, la nivelul județului Sibiu. Vor fi caravane la nivel local, mai ales în mediul rural, iar preoții vor să se implice. Au avut o solicitare: să existe materiale de informare de unde cetățenii să se informeze despre vaccinare înainte de a alege să se vaccineze. Și aș vrea să atrag atenția asupra unei remarci a unui reprezentat al cultelor, în această discuție”, scrie Florin Cîțu pe Facebook., conform Mediafax.

Premierul afirmă că pentru credincioși este foarte importantă puterea exemplului: „dacă preotul este vaccinat, capătă încredere și enoriașii în vaccin. Sper ca exemplu județului Sibiu să fie preluat de toate județele. Avem nevoie de Biserica Ortodoxă Română și de toate cultele în campania de vaccinare”.

Anterior, tot în Sibiu, întrebat ce le va cere cultelor, Cîțu a răspuns: „să susțină această campanie de vaccinare. Vaccinarea este singura soluție de a ieși din pandemie, de a ne asigura că nu vom avea alt val 4,5,6 sau 7”.

Județul Sibiu este pe locul 3 în țară la vaccinare, „dar trebuie să facem mai mult, să introducem vaccinul în zona rurală. Mă văd cu reprezentanții cultelor să vedem cum putem face campania să meargă mai departe”, afirma premierul.

Ultima oră

Comentariul meu