vacanta fara restrictii
  • Croația este deschisă turiștilor în baza unui test PCR negativ.
  • Cetățenii europeni pot intra în Malta cu test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore.
  • În Malta, pașaportul de vaccinare va fi introdus din iulie.
  • În Muntenegru poți călători Muntenegru în baza unui test negativ PCR efectuat cu 72 de ore înainte sau cu un test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore.

Mai multe țări europene permit venirea turiștilor în vacante fără prea multe restricții, scrie Aleph News. Printre acestea se numără Croația, Grecia, Italia, Malta și Portugalia. În aceste state poți intra în baza unui test PCR negativ, a certificatului de vaccinare sau a actului care dovedește că ai trecut prin boală, transmite Euronews.

Croația

Croația, cunoscuta pentru apa limpede albastră și pentru insulele sale, este deschisă turiștilor în baza unui test PCR negativ. Singura condiție este că acesta să fie făcut în ultimele 48 de ore de dinaintea călătoriei.

Grecia

Grecia permite intrarea pe teritoriul său tot cu test PCR negativ sau cu ajutorul unui certificat de vaccinare anti COVID-19. Pentru cetățenii UE/Schengen/EEA/UK nu se aplica măsură carantinării.

Italia

Italia ermite intrarea turiștilor europeni dar și a celor britanici sau americani – toți vizitatorii trebuie, însă, să prezinte un test PCR negative nu mai vechi de 48 de ore.

Malta

Malta este prima țară din UE care a atins imunitatea de turmă. Cetățenii europeni pot intra în Malta cu test PCR negativ nu mai vechi de 72 de ore, iar pașaportul de vaccinare va fi introdus din iulie. Restaurantele malteze pot sta deschise până la miezul nopții, dar purtarea măștii este încă obligatorie în spatii deschise.

Islanda

În Islanda poți admira aurora boreală sau te poți relaxa la baile termale. Turiștii vaccinați și cei care prezinta un act care atesta vindecarea de Covid-19 pot intra în tara fără a sta în carantină, dar trebuie să aibă un test negativ la sosire. Testul poate fi efectuat și la aeroport, însă chiar și cu un test negativ, persoana trebuie să se izoleze cinci zile înainte să facă un al doilea test.

Muntenegru

Muntenegru s-a redeschis recent pentru turiști. Vizitatorii din toate țările pot intra în țară cu un test negativ PCR efectuat cu 72 de ore înainte, un test rapid antigen nu mai vechi de 48 de ore, certificat de vaccinare sau dovada recuperării din boală.

Portugalia

Portugalia este, de asemenea, deschisă pentru cetățenii și rezidenții țărilor europene cu un test negativ PCR, care se va efectua nu mai devreme de 72 ore până la zbor. Aceleași măsuri se aplica și Insulelor Azore și Madeira.

Urmăriți Ora de Sibiu și pe Google News

Comentariul meu