Lămpi performante pentru sala de operații de la Ortopedie – Cele înlocuite aveau 50 de ani vechime

376

Începând din această lună, două săli de operație din cadrul Blocului Operator al Secției Clinice Ortopedie-Traumatologie din cadrul SCJU Sibiu beneficiază de două lămpi scialitice noi, care vor crește calitatea condițiilor în care se realizează activitatea chirurgicală.

Proiectul „„Lumină în Blocul Operator Ortopedie”a fost posibil datorită unei sponsorizări private, în valoare de circa 22.000 de euro, din partea familiei Cernătescu (Cernătescu Maria și Cernătescu Răzvan).
“Este o mare bucurie sufletească să poți să faci ceva pentru comunitatea în care trăiești. Nu poate fi explicat în cuvinte, sunt genul de om care preferă să facă și să vorbească puțin. Rămâne această bucurie, nu vreau să mă opresc aici, vreau să continui și este foarte important faptul că am cunoscut oameni deosebiți cu ajutorul cărora am putut să facem această donație”, a declarat dna. Cernătescu Maria.

Dl. Cernătescu Răzvan este unul dintre sutele de pacienți ai secției Ortopedie care au fost operați și „puși pe picioare” în acest serviciu, care este unul foarte solicitat. În calitate de pacient, dl. Răzvan Cernătescu a fost operat de către Dr. Stanciu Teodor, medic primar ortoped, sponsorizarea fiind un semn al aprecierii față de întreaga secție și față de medicul curant. Este un gest deosebit de implicare în viața comunității, care demonstrează că dezvoltarea calității serviciilor medicale poate fi realizată prin eforturile cumulate ale autorităților și ale societății, prin toți reprezentații acesteia, de la persoane fizice la asociații, fundații și companii, al căror sprijin completează și susține dotarea spitalului.

„Proiectul <Lumină la blocul operator ortopedie> s-a născut din dorința familiei Cernătescu de a ajuta, cumulat cu o necesitate majoră și anume faptul că lămpile din sălile de operație erau vechi, de circa 50 de ani. Le mulțumim frumos sponsorilor pentru susținerea extrem de consistentă, care ne va ajuta să ne desfășurăm activitatea în condiții mai bune, fiind deosebit de utilă atât personalului cât și pacienților noștri”, a declarat Conf.dr. Mihai Roman, medicul șef al secției.

„Astfel de gesturi, prin care ne este sprijinită activitatea și încurajată munca noastră reprezintă cea mai mare mulțumire pe care o punem primi, alături de satisfacția de a vedea pacienții mulțumiți și sănătoși. Mulțumesc familiei Cernătescu pentru implicare și prietenie și le transmit tot respectul meu și al echipei Ortopedie”, a declarat Dr. Stanciu Teodor, medic primar ortoped.
Lămpile sunt instalate în două din cele patru săli ale blocului operator ortopedie și funcționează deja la capacitate maximă. Procedura administrativă de intrare în patrimoniul SCJU Sibiu s-a desfășurat cu ajutorul Fundației Comunitare Sibiu și a dlui. Ciprian Ciocan.

“Îmi exprim recunoștința și mulțumesc public familiei Cernătescu pentru gestul deosebit de a sponsoriza spitalul în vederea dotării a două săli de operație cu lămpi scialitice, cu atât mai mult cu cât este vorba despre o sumă consistentă. Mulțumesc și Fundației Comunitare Sibiu care a făcut posibilă partea administrativă a donației. Este o onoare pentru mine să cunosc astfel de oameni generoși și implicați în viața comunității. În același timp, mulțumesc întregii echipe a secției Ortopedie și medicului șef, dl. Conf.dr. Mihai Roman și medicului primar dl. dr. Stanciu Teodor pentru implicare în dezvoltarea serviciilor medicale. Pentru cel mai mare spital din județul Sibiu este foarte important să beneficieze de sprijinul comunității, fie că vine din partea unor persoane fizice sau al companiilor, asociaților sau ONG-urilor. În ultimul an și nu numai am avut alături de noi foarte multă lume, le mulțumesc tuturor în egală măsură. Cuvântul cheie este „împreună”, pentru a pentru a pregăti viitorii medici, pentru a îmbunătăți tratamentele și condițiile de cazare, pentru a construi facilități medicale și spitale, pentru a aduce echipamente noi și pentru a oferi noi programe medicale”, a declarat managerul SCJU Sibiu, jur. Florin Neag.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Spune ce crezi