Tombolă inedită în Thailanda – Cine se vaccinează poate câștiga vaci, găini și apartamente

485
  • În districtul thailandez Mae Chaem, autorităţile au lansat în această lună o tombolă la care oamenii pot câştiga vaci.
  • Tichetele de cumpărături, zborurile şi un apartament nou în valoare de 1,4 milioane de dolari se numără printre stimulentele oferite pentru cei care se vaccinează în Hong Kong.
  • Unele companii iau măsuri suplimentare, oferind concediu plătit pentru cei s-au vaccinat.

Găini, vaci, concedii plătite, chiar şi un apartament de un milion de dolari, acestea sunt premiile oferite în Thailanda, Indonezia, Hong Kong pentru cei care se vaccinează împotriva COVID-19, relatează Reuters.

Deoarece mutaţiile virusului au provocat o creştere a numărului de cazuri de infectări în Asia de Sud-Est în ultimele săptămâni, autorităţile s-au gândit să ofere oamenilor care se vaccinează posibilitatea de a participa la extrageri norocoase.

În districtul thailandez Mae Chaem din nordul Chiang Mai, unde majoritatea locuitorilor sunt fermieri, autorităţile au lansat o tombolă la care persoanele care se vaccinează pot primi vaci.

„Acesta este cel mai bun cadou pe care l-ai putea primi vreodată”, a spus Inkham Thongkham, în vârstă de 65 de ani, după ce a câştigat o vacă în valoare de 10.000 baht (1.327,55 RON).

Autorităţile spun că această campanie a determinat mai mult de 50% din cei 1.400 de rezidenţi din district (mulţi vârstnici şi din grupuri cu risc crescut), să se programeze pentru vaccinare.

În Hong Kong autorităţile sunt îngrijorate de rata scăzută de vaccinare şi se tem de încă un focar virulent pe teritoriul chinez. Astfel, autorităţile locale, oferă tichetele de cumpărături, zborurile şi un apartament nou în valoare de 1,4 milioane de dolari se numără printre stimulentele oferite pentru cei care se vaccinează.

Unele companii iau măsuri suplimentare, oferind concediu plătit pentru cei s-au vaccinat. Un club sportiv privat, totuşi, foloseşte pedeapsă în loc de recompense, instruind personalul său să se vaccineze până la sfârşitul lunii iunie sau nu vor primi bonusurile viitoare, promoţiile şi creşterea salariilor.

Mulţi din Asia au fost reticenţi în vaccinări, dezinformarea pe scară largă a alimentat ezitarea în ceea ce priveşte siguranţa şi eficacitatea vaccinului.

Printre musulmanii indonezieni, care reprezintă mai mult de 85% din populaţia naţiunii, mulţi sunt îngrijoraţi şi nu sunt siguri dacă vaccinurile sunt admisibile în religia lor.

„Mi-a fost teamă că dacă voi fi vaccinat, voi muri imediat … Au existat ştiri că acest vaccin conţine carne de porc”, a spus Asep Saepudin, un rezident în Cipanas, în vârstă de 67 de ani.

Autorităţile din Cipanas spun că a fost foarte greu să convingă persoanele că vaccinurile sunt sigure, astfel, s-au gândit să ofere o găină fiecărui vârstnic care se vaccinează.

„Persoanele în vârstă nu vor să fie vaccinate din diverse motive. Unii spun că vor, dar nu vin, unii chiar se tem. Aşadar, recompensăm vaccinarea cu găini.”, a declarat Galih Aprian, şeful poliţiei locale.

Datele din Ministerul Sănătăţii din Indonezia arată că doar 5%, adică 8,8 milioane de persoane, au fost complet vaccinate.

Primește notificări pe mobil la fiecare știre

Arată comentarii (1)