clubul sportiv comunal ”1599” șelimbăr preia echipa viitorul șelimbăr
FOTO - Viitorul Șelimbăr

Consilierii locali vor vota în ședința din 23 iunie preluarea echipei de fotbal Viitorul Șelimbăr de către administrația locală, prin intermediul Clubului Sportiv Comunal ”1559” Șelimbăr.

De asemenea, dreptul de participare în Liga a II-a a Federației Române de Fotbal este transferat de la Asociația Club Sportiv Viitorul Șelimbăr, la Clubul Sportiv Comunal ”1559” Șelimbăr.

”În fapt, Clubul Sportiv Comunal ”1559” Șelimbăr își propune să contribuie împreună cu Consiliul Local Șelimbăr la dezvoltarea sportului și la promovarea imaginii comunei atât în competițiile internaționale, prin sportivii legitimați sau formați prin cursurile de inițiere în domeniul sportului, cât și în competițiile naționale”, se arată în proiectul de hotărâre prin care se preia dreptul de participare în a doua ligă de fotbal din țară.

Primarul comunei Șelimbăr, Marius Grecu, spune că intenția administrației locale este de a crea aici un puternic centru de copii și juniori și de promovare a sportului. ”În acest moment, baza sportivă a clubului se află în reconstrucție, printr-o investiție suportată de Compania Națională de Investiții. Acest lucru nu s-ar fi putut întâmpla fără să fi avut o echipă înscrisă în campionatul național. Pe de altă parte, degeaba declarăm că sprijinim sportul, o alimentație corectă, un stil de viață sănătos dacă nu oferim exemple, dacă nu creăm infrastructură în acest sens. Noi nu vrem să rămânem la stadiul de fraze corecte și discursuri, vrem să construim. Ne propunem ca în următorii ani să dezvoltăm în Șelimbăr o puternică infrastructură sportivă pentru copii și juniori, și nu vorbesc aici doar de fotbal. Clubul are în vedere deschiderea mai multor secții sportive și vrem să facem activități compatibile cu ce se întâmplă în vestul Europei”, susține primarul comunei, Marius Grecu.

O echipă a județului

Între rivalitățile dintre sibieni și medieșeni, primarul Marius Grecu vede în CSC 1599 Șelimbăr o echipă a județului, atunci când vine vorba de fotbal. ”Mediașul, zona de nord a județului se identifică cu echipa lor, în Municipiul Sibiu s-au creat în ultimii ani mai multe echipe, însă simpatiile nu au depășit mult zona orașului. Noi ne dorim ca CSC 1599 Șelimbăr să devină o echipă a județului, a tuturor sibienilor”, a mai spus Marius Grecu.

Clubul Sportiv Comunal 1599 Șelimbăr a fost înființat în luna martie a acestui an, printr-o hotărâre a Consiliului Local. În ședința din această lună este propus, de asemenea, ca administratorul public al comunei, Cornel Alexandru Stănilă să fie numit în funcția de șef serviciu al Clubului Sportiv Comunal.

Ultima oră

Comentariul meu