ministrul sănătății la sibiu - medicii nevaccinați vor trebui să se testeze periodic pe propria cheltuială
Sursa: playtech.ro

Personalul medical care nu este vaccinat va trebui să se testeze periodic, pe propria cheltuială, a spus, sâmbătă, ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la Sibiu.

„Urmează să modificăm Ordinul pentru infecţiile asociate activităţii medicale, aşa încât să facem mai indezirabilă absenţa vaccinării pentru personalul medical. Şi atunci când vrem să facem lucrul acesta, avem în principal, în gând, pacientul, care şi el are drepturi şi are dreptul de a veni în contact cu un cadru medical, fie că e medic, fie că e asistentă medicală, fie că e infirmieră, care nu îl pune la risc, adică are şanse extrem de reduse de a fi infectat şi asta o obţinem prin vaccinare. Nu putem obliga şi nici nu este dorinţa noastră să obligăm pe cineva să se vaccineze. Dorinţa noastră este să informăm şi să facilităm activitatea celor care sunt vaccinaţi. (…) La nivelul la care am creionat lucrurile, fără să ajungem la o concluzie finală – personalul medical care nu este vaccinat probabil că va trebui să se testeze periodic, cu costuri suportate de către persoana care se testează, nu de către management, nu de către Ministerul Sănătăţii, aşa încât pacientul să fie în siguranţă şi din nou să aibă certitudinea că este tratat şi diagnosticat de personal medical care este fie vaccinat, fie testat”, a explicat ministrul Sănătăţii.

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a vizitat sâmbătă un cabinet unde se face vaccinarea în localitatea Porumbacu de Jos (judeţul Sibiu) şi a discutat despre vaccinare cu medicii de familie şi conducerea Direcţiei de Sănătate Publică.

Ultima oră

Participă la discuție

1 Commentariu

  1. Masura tipic stalinista. Ce te poti astepta de la o coafeza ajunsa ministru al sanatatii. Sau, ma rog, ce bagatoare de seama o fi ajuns sa continue lista de incapabili trecuti prin varfurile ministerelor.

    Toti plagiatii, repetentii, papagalii si incompetentii au ajuns sa dea ordine. Ma mir ca nu ii lega de scaun si ii injecteaza fortat pe doctorii care refuza injectarea. Incredibil la ce masuri stupide s-a ajuns pentru vaccinul EXPERIMENTAL care „nu este obligatoriu”.